诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 不能進入windows
elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 amytsoi 於 2006-11-18 15:11 發表
多謝以上的意見  

我想問用你們所說的 windows repair, 入面的資料會不會被delete?
為我的是notebook, 只有1個hard drive]

還有就是, 我的那張windows XP安裝碟不知道在哪裡... (因為我在廣州讀 ...

其實最方便係在開機後 , windows啟動前 , 按  F8 , 選擇 ' 到之前的良好設定 ',
多數都可以開返 , 除非你真係 delete左windows 既啟動程式啦.
我次次都救得返架 , 祝好運 !!

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2006-11-18 10:44 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 amytsoi 於 2006-11-18 03:11 PM 發表
多謝以上的意見  

我想問用你們所說的 windows repair, 入面的資料會不會被delete?
為我的是notebook, 只有1個hard drive]

還有就是, 我的那張windows XP安裝碟不知道在哪裡... (因為我在廣州讀 ...

我都在廣州wor~~ 世界甘細
如果用開老番我可以提供一下... 細細聲好啦...
repair一定要用cd啦~
firewall用windows自己的已經足夠,如果擔心就再加個windows defender,佔資源比較少
antivirus方面norton佔資源比較多,而且有時會失準,我就用nod32,佔資源少而且威力幾勁~
re-install雖然好麻煩,不過以後用得方便就補番條數啦~
人在大陸上網切忌小心,我打滾佐甘多年深有體會,來歷不明的網站一定要避開,軟件不明來歷的一定唔好裝,免得後患無窮

X-Seek 解決方案 3/3   
頂部

快速美言