遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 過大海~~
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

過大海~~

三姑早前過大海黎~ (即係去左馬交)
記憶中只去過三次﹗
第一次係好細個﹐睇相先知自己去過~
第二次係N 年前﹐仲好似入過葡京。
咩都無引像﹐淨係記得入面好大煙﹐煙霧彌蔓~~
賭客既樣個個都好似我欠佢錢咁﹖﹗
仲有D 女企係欄杆邊。。。。

今次係跟朋友去。朋友因為人手調配關係﹐
曾經係馬交上班半年有多。今次去有舊同事接載。

感覺上變左好多~ 至少四圍都五光十色﹐所有賭場都好似怕你睇佢唔到咁﹐
外場既燈係咁閃呀閃呀。。。。

去完永利同金沙﹐真係感覺都唔同晒﹗起馬無以前葡京咁恐怖先啦﹗
又乾淨企理。不過依然人頭湧湧~

聽馬交友講﹐那邊有個剛開業無耐既賭場﹐係臨開幕前先比政府發現有問題
好似話成棟野歪歪地~ 本來唔比開業。
點知到預期開業個日又無事開得~
馬交本地人都應為係“洗左好大筆”先可以如期開業~
呢單“歪歪地建築”既新聞係馬交﹐只要有睇新聞既都知
係公開既秘密咁制~

另外﹐除左香港朋友叫我唔好入住永X 既酒店外﹐
連馬交友都係咁講﹗本來初時香港友咁講我都係半信半疑
但家陣連馬交友都講親身經歷我知﹐
就覺得應該信得過喇~
所以有得揀的話﹐你地都係唔好入住永X 既酒店囉~

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

三姑: 點解唔好入住呀? 好邪?? 有無故仔聽?

去馬交 ... 咁一定係發達返黎啦!

三姑 :
係﹗有O2 野呀﹗

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-10-31 07:48 AM 發表
三姑早前過大海黎~ (即係去左馬交)
記憶中只去過三次﹗
第一次係好細個﹐睇相先知自己去過~
第二次係N 年前﹐仲好似入過葡京。
咩都無引像﹐淨係記得入面好大煙﹐煙霧彌蔓~~
賭客既樣個個都好似我欠佢錢咁﹖ ...

三姑你朋友之前去馬交做咩呀?
我都識0的人0係馬交起樓,不過無聽過呢件事窩。。。
真係有錢咩都得。。。

三姑 :
做關於運輸出入口之類既~

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我之前係永x度做,d野真係好貴,員工試食周去日本餐廳度食,三個人食左六千幾蚊,好彩唔洗比錢,但係同外邊迴轉食差唔多的數量,係外面食個價頂隆都係一千左右。

仲有,佢d員工成日都開OT,我試過有個月d OT費仲多過份人工呀......

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

間酒店真係咁唔掂!?
最近有朋友走去住過又覺得唔錯 ~
我係1/7假期過澳門佢好似都未裝修好 ,
諗唔到咁快又開張 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

夜一     Rank: 3
青出藍 (稻草人)
性別 男
UID 179

精華 0
帖子 720
積分 382   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

三姑 發左達先好番 O黎呀

三姑 :
夜一﹐我就係無呀﹐仲跌左D 添呀﹗激氣~

珍惜眼前人
頂部

ForeverFriend     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 22

精華 0
帖子 246
積分 584   詳情

閱讀權限 50
來自 U. S. A.
狀態 離線

三姑, 逗留左幾多日呀?  好唔好玩呀?

我時常睇雜誌都見介紹很多特別的食物, 次次睇完都想去試試.  
我都計劃如果明年真係返香港玩, 都會預一兩日過去食和玩架...

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

去永利睇下野就好,買野、食野就真係唔好喇......

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2006-10-31 11:59 AM 發表
我之前係永x度做,d野真係好貴,員工試食周去日本餐廳度食,三個人食左六千幾蚊,好彩唔洗比錢,但係同外邊迴轉食差唔多的數量,係外面食個價頂隆都係一千左右。

仲有,佢d員工成日都開OT,我試過有個月d OT費 ...

但又唔知點解~~又會有好多人爭住入去做~~(唔單單係做荷官)??

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sute_snoopy 於 2006-11-1 11:34 AM 發表

但又唔知點解~~又會有好多人爭住入去做~~(唔單單係做荷官)??

唔知呀!可能貪個裝修新同埋樣呱......

頂部

快速美言