遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 甘泉首航取消改明午出發
  牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-25 10:59 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
甘泉首航取消改明午出發

甘泉首航取消改明午出發

廉價航空公司甘泉航空原定今午一時前往倫敦的首航已取消,改為明午一時出發,乘客會獲得補償。

甘泉航空表示,首航倫敦航班受到延誤,因俄羅斯於起飛前一刻在沒有解釋下,突暫停有關飛越航權。他們已準備好所有文件,並已獲得批准,對於乘客造成的不便致歉。甘泉航空主席李卓民說,是俄羅斯一名低級官員最後一刻阻撓,表示有困難。

公司在傍晚六時許宣布航班改期,所有二百多名乘客已下機,外國乘客獲安排酒店,包晚餐和早餐,本地客獲補償五百元,明天支付;各乘客會多獲一張機票。有乘客表示不滿,與職員理論。

航機下午延遲出發時,機長在機艙內宣布,由於進行軍事演習,部分空域受影響,本港飛往歐洲的飛機全受影響,未能順利起飛,要乘客在機艙內等候。但其後管理層表示是航權的問題。中新社稱,明日航機不會取道俄羅斯前赴英國,而改為飛越印度上空。
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
軍事演習係有..係東海個邊...正常唔會去到個到.....我有樣野要問問大家..其實飛人地上空洗唔洗俾$$??如果唔洗....點解俄羅斯會臨時唔俾..雖然今日飛去英國經道俄羅斯的國泰都delay..但係都飛到...大家都係本港公司,點解唔同待遇??我真係唔知點解@@?

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2006-10-25 11:41 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail
未見官先打五十,會唔會係平過頭得罪人呢……

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

其實因為我遲到,機長唔敢開,所以延誤左囉!

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

好彩今日都起飛到 ~
不過咁就駛咗一日時間 ,
真係唔抵 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

咁都好過飛到去比戰機撃落o既..

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-27 10:55 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談

QUOTE:
原帖由 francais 於 2006-10-25 11:41 PM 發表
未見官先打五十,會唔會係平過頭得罪人呢……

應該唔會@@

頂部

快速美言