遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [Richmond Hill-ON] [廣東菜] 君皇茶寮
  megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

[Richmond Hill-ON] [廣東菜] 君皇茶寮

餐廳名稱 君皇茶寮
菜式 廣東菜
主要地區 ON-Richmond Hill
地址 Woodbine and Apple Creek Blvd

君皇茶寮既點心都幾好 晚飯都OK 但油d  佢最好就係茶 佢既茶係靚茶葉 多倫多好少飲茶食飯既地方有咁靚既茶水比客人  佢由first markham place 搬到 Woodbine and Apple Creek Blvd 個plaza 擴大左 但每張檯之間係好近  有迫既感覺 隔離講野都聽見  多人既時侯都幾嘈下

如鍾意嘆靚中國茶既朋友可以去試試

Rating:
9 reviews

最後編輯: megmeg : 2006-7-17 11:20 PM
頂部

pandora26 (pan pan)     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 574

精華 0
帖子 275
積分 825   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-8
來自 加拿大某一角落
狀態 離線

有無咩好食的點心同小菜可以介紹俾大家呀?

頂部

nikorasu     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 1384

精華 0
帖子 20
積分 115   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-19

嗰度唔係richmond hill, 係markham呀....

我都去過....喺markham, 都算係一間直得去試嘅茶樓...

頂部

我係FBI     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 262

精華 0
帖子 9
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-27
來自 瘋孽國
狀態 離線

經常要等位! 熟客都唔例外。

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-8-1 01:20 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
我代我屋企人投啦~~~
話唔夠熱~~d野麻麻地~~所以無再去喇~~~

er...果到未係richmond hill 喎~~~ =.="
我住apple creek+rodick~~好鬼近

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

owl     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 2665

精華 0
帖子 10
積分 130   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-1

以前在First Markham Place時的點心都幾好,現在搬左去woodbine & apple creek blvd.,發覺o的茶水仲是幾好,但點心就不如以前,唔知係唔係地方擴大了,人多左,所以點心師傅做唔切呢?

頂部

megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

QUOTE:
原帖由 owl 於 2006-8-1 12:50 PM 發表
以前在First Markham Place時的點心都幾好,現在搬左去woodbine & apple creek blvd.,發覺o的茶水仲是幾好,但點心就不如以前,唔知係唔係地方擴大了,人多左,所以點心師傅做唔切呢?

係呀 我覺得佢茶水仲OK 但點心唔得喇  可能擴大左  但因為要等位又嘈所以好少去  間唔中一次飲下佢地茶水就無妨

頂部

hihi3388     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 5840

精華 0
帖子 18
積分 148   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-12

以前係First Markham Place D點心仲好食,可能個師傅走了。

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

係啦, 以前舊鋪好食好多! 呢間出名茶靚點心精緻, 由其係蛋散, 但搬完去前鋪之後 ..... 唔食唔好食, 但點心真係無以前咁好. 個人覺得個"素腰花"重好得, 其他就一時時. 試過晚食返而有驚喜!

頂部

joetung130     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 21354

精華 0
帖子 14
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-2-7
來自 Canada
狀態 離線

發表於 2008-2-9 12:13 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 joetung130 為MSN好友 通過MSN和 joetung130 交談
Food doodoo, Staff Attitude doodoo, location doodoo...

That's why not much people recommend me to go for dinner and
dim sum.  Sigh...

Only TEA OK...  I will not go there anymore!!!  Good luck!!

頂部

快速美言