遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 蘋果日報對讀者既"小啟"
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

蘋果日報對讀者既"小啟"

Notice to Our Valued Readers 致 訂 戶 的 小 啓
"Dear Valued Readers"

Last week there was an addition to the anti-virus and anti-advertisement software of a major software company. This change, meant to block ads, had the effect of slowing ours, and many other websites. We have fixed the problem. We do apologise for any delays or problems experienced.

Please understand that with anti-advertisement software, like that distributed by Norton, we are neither contacted nor is co-operation sought. Hence when changes come, we know only when it happens.

Our technical team worked around the clock to solve. And it was solved within 24 hours for the vast majority of users who had problems..

We value you as readers. We work hard to earn your loyalty. We will always do our best to serve you. And, once again. We are sorry.

atnext.com

親 愛 的 訂 戶 ,

因 早 前 一 廣 為 人 用 的 防 毒 / 網 絡 安 全 軟 件 曾 作 出 軟 件 更 新 , 其 更 新 了 的 廣 告 過 濾 功 能 致 使 包 括 我 們 在 內 的 一 些 網 站 內 容 被 過 濾 及 被 拖 慢 。 我 們 已 解 決 有 關 問 題 , 在 此 向 在 問 題 發 生 期 間 受 影 響 的 訂 戶 致 歉 。

因 一 般 情 況 下 , 防 毒 及 網 絡 安 全 軟 件 品 牌 如 Norton , 不 會 於 軟 件 更 新 前 作 出 任 何 通 知 , 故 此 我 們 亦 只 能 於 問 題 發 生 後 盡 快 作 出 反 應 。

經 過 我 們 的 技 術 人 員 日 以 繼 夜 的 努 力 , 問 題 已 於 發 生 後 24 小 時 內 解 決 。

我 們 珍 惜 你 對 我 們 內 容 的 賞 識 , 我 們 會 盡 力 爭 取 你 的 不 斷 支 持 ; 在 此 , 再 一 次 向 受 影 響 的 訂 戶 致 歉 。

壹 蘋 果 網 絡  

***如果唔睇中文版,你明唔明佢0的英文講緊咩呢?
雖然係中文報紙,睇得既都識中文,但係寫得英文咁"高檔",就唔該搵個識既去寫啦。。。
真係唔寫好過寫。。。

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2006-10-21 10:58 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
我英文唔好....所以唔知佢寫咩....

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

乜 hk d 英文 程度 咁""高"" 既..

ah_cho :
我覺得係小學level咁上下啦。。。

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-21 10:39 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
我一睇到eng就拉落去..睇中文

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

嘩 ! 初頭睇到嚇一跳 ,
以為生果報出埋英文版tim ~

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

same as beef ball ...  if understand chinese ...   will read chinese instead of english ...    lolz

yea yea ..     the person who wrote this "notice" ....     really ...   

read chinese is better ...   hahahahaha ..

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-10-21 11:03 PM 發表
嘩 ! 初頭睇到嚇一跳 ,
以為生果報出埋英文版tim ~

咁佢 本 英文版..實無人buy

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-22 10:50 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談

QUOTE:
原帖由 super-hing 於 2006-10-22 08:13 AM 發表

咁佢 本 英文版..實無人buy

中文板都唔見得有好多人買..wakakaka

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

會唔會用洋文睇落會Pro.啲呢?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2006-10-22 12:08 發表
會唔會用洋文睇落會Pro.□呢?

係咪pro就唔知啦, 不過呢類英文係特別為某類"高"而設, 所以我地唔多明咁解O者! 只係比我覺得佢地個IT好癈! UPDATE完會拖慢真係好少有, 全球咁多公司都會用, 間間公司都慢咪死得?

ah_cho :
比左錢無得睇先係最唔抵呀。。。

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ykwan850: RMK added - PID 46996 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 47472 [ view ]

最後回覆日期: 2006-10-24 12:52 PM
  編輯帖子
快速美言