遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 香港民主黨兩區議員涉騙租津
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

香港民主黨兩區議員涉騙租津

兩 名 民 主 黨 現 任 九 龍 城 區 議 員 馮 競 文 、 劉 定 邦 , 與 前 九 龍 城 區 議 員 陸 偉 綱 , 於 一 九 九 八 至 二 ○ ○ 四 年 的 六 年 間 涉 嫌 八 十 九 次 使 用 虛 假 單 據 , 分 別 誇 大 位 於 紅 磡 蕪 湖 街 的 區 議 員 辦 事 處 租 金 , 詐 騙 政 府 津 貼 共 約 廿 五 萬 元 ; 而 立 法 會 議 員 劉 千 石 亦 捲 入 案 中 成 為 「 苦 主 」 , 期 間 他 曾 與 馮 共 用 涉 案 單 位 作 聯 合 辦 事 處 , 結 果 遭 對 方 「 騙 取 」 了 約 八 萬 元 租 金 。

近年民主黨經常出現呢類騙案, 究竟係黨變質還是黨員變質? 近幾年比我的感覺係黨為反對而反對, 員就各自為政, 各自為自己利益! 對呢個黨都可算係失望!

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-17 11:37 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
政治呢家野..冇話對與錯..唔通個個真係因為想國家好先從政咩?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

明白政治家都係人都要食飯, 要生活而揾錢, 但都唔好咁過份嘛! 唔係話其他政黨無問題, 天下烏鴉一樣黑, 但睇其他國家或香港其他政黨, 好似無咁, 表面仁人君子, 但背後就 ......

好似某幾位所為民主鬥士, 選到後連會都唔開, 咁做真係好衰, 情願係極權國家咁, 表明係極權, 總好過滿口仁義道德!

頂部

jp123     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 1790

精華 0
帖子 224
積分 609   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-25

其實天下烏鴉一樣黑,又邊有唔食魚既貓呀!
分別只係多定少,同埋表面功夫做得好唔好,有無比人發現之麻。
從政既,除左為權之外,最終都係為錢,又邊有真正既英雄呀。
小市民最希望既係,佢地係貪之餘,都仲有記得幫大家謀小小福利,已經無限感激了。

頂部

cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

民主黨近幾年給我的感覺同樣是為反對而反對,但負面新聞又豈止民主黨獨有?只是今天給你看到的是民主黨罷了。

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 jp123 於 2006-10-17 12:38 發表
其實天下烏鴉一樣黑,又邊有唔食魚既貓呀!
小市民最希望既係,佢地係貪之餘,都仲有 ...

鐘意你呢句
"佢地係貪之餘,都仲有記得幫大家謀小小福利,已經無限感激了。 "

真係好講出大部份小市民的心聲!

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-10-18 02:19 AM 發表

鐘意你呢句
"佢地係貪之餘,都仲有記得幫大家謀小小福利,已經無限感激了。 "

真係好講出大部份小市民的心聲!

咁如果佢真係做到咁...重搵唔搵人拉佢ar?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 小神 於 2006-10-17 21:17 發表

咁如果佢真係做到咁...重搵唔搵人拉佢ar?

乜有可能拉咩? 最後咪又係拖到不了了之! >

頂部

jp123     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 1790

精華 0
帖子 224
積分 609   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-25

拉又拉得幾多呀…
我就會預左個個都係咁,將自己要求放低d,支持d除左貪之外既,仲會顧及香港既大前途既實際好多。
從政既,由始至終都係最dirty既一個行業。

頂部

history9a     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 3274

精華 0
帖子 311
積分 398   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-3

黨員變質! I think that every single box of apple or orange does have at least one of apple is spoiled, but we can't use that single apple and say the whole box of apple is spoiled. One single spoiled apple does not mean the whole box is spoiled.

頂部

快速美言