遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [Richmond Hill-ON] [台灣菜] Ten Ren Tea Time 天仁新撰
薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-10-17 01:29 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
[Richmond Hill-ON] [台灣菜] Ten Ren Tea Time 天仁新撰

餐廳名稱 Ten Ren Tea Time 天仁新撰
菜式 台灣菜
主要地區 ON-Richmond Hill
地址 Leslie + HWY 7

新開冇耐
好得呀d野食
我試左好幾樣野~
先先講野飲~
smoothie 真係超滑~~冇冰粒~~~
另一個係玫瑰味凍飲(唔記得meh名)
我自己既係一壺鐵觀音

食野呢~~我食鹽酥雞(我覺得要試間野得唔得一試最行既野就知架喇)
少枌多雞~幾入味同香口~唔會淨係炸舊枌過你食
另外有湯同豆腐
個湯味道唔錯~
d豆腐好滑~有豆香
我又試過下個綠茶麵~~不過就唔係太有綠茶味

最後講下甜品
跟combo既有3款揀
我地都試晒
最唔鍾意係有耶絲果件(我地全部都唔食耶絲,佢仲要中間都有~唔係淨係外層)
另外既係綠茶香芒慕絲~好香芒果味但又唔會蓋左綠茶香
同埋綠茶香橙芝士蛋糕~味道幾得意~青bb但係係橙味~有crunchy底~~口感唔錯

Rating:
15 reviews

最後編輯: 薰衣草 : 2006-10-19 02:59 AM

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

jyfymy     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 637

精華 0
帖子 2762
積分 186   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-10

just tried 2 different combos yesterday night
the drink's good, noodles's fine
but the 鹽酥雞 is too salty and taste like a re-heated by microwave food
also the soup's too salty and taste like the campbell chicken soup ~~ >_<

薰衣草 :
我食慣濃味

頂部

siuboji     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 2867

精華 0
帖子 50
積分 175   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-2

Haven't tried the place yet but........ The prices aren't reasonable wor!!!

薰衣草 :
未試過好難詰re唔reasonable唧

頂部

hunnybe     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 11888

精華 0
帖子 161
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-13
來自 Toronto
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 siuboji 於 2006-10-23 08:13 AM 發表
Haven't tried the place yet but........ The prices aren't reasonable wor!!!

下?  唔係呀? 你未試過又知? 我沉晚食過...唔錯呀!

有沙律
有配菜
有主菜
有湯
有甜品
有飲品

都係$14.99..仲想點呀...??

薰衣草 :
件多過西餐

頂部

青出藍
性別 女
UID 2867

精華 0
帖子 50
積分 175   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-2

QUOTE:
原帖由 hunnybe 於 2006-10-23 10:26 發表

下?  唔係呀? 你未試過又知? 我沉晚食過...唔錯呀!

有沙律
有配菜
有主菜
有湯
有甜品
有飲品

都係$14.99..仲想點呀...??

I went in there once but haven't had their food nore drinks.. I got a take out menu and looked @ the prices.......... Very expensive!! (In my standard la!! I'm only a student ja! Keke)

薰衣草 :
我都冇嘢做=冇收入
間中食餐好D嘅都Ok啫

頂部

青出藍
性別 女
UID 2867

精華 0
帖子 50
積分 175   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-2

I want to go there today but forget what time does their discount combo start providing for lunch. Anyone knows??

薰衣草 :
咁我又唔知啵

頂部

61672     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 5604

精華 0
帖子 132
積分 778   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-11

其實貴唔貴係睇自己 standard 嘅啫, 你唔鐘意嘅, 幾平你都話唔抵o架啦, 我餐餐三十蚊都 okay 啦, 但係你都可以話貴o架!

但係點都好啦, 我覺得呢間嘅啲嘢真係唔係幾好, 所以唔抵

頂部

owl     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 2665

精華 0
帖子 10
積分 130   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-1

can you give the full address or directions, i wanna try it the coming weekend w/ my friends....thanks.

頂部

menace     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 1184

精華 0
帖子 169
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-18

I just found out the new location yesterday.   It's by the new condo across street from Shell / McD.

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-12-19 10:05 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 menace 於 2006-12-14 07:24 PM 發表
I just found out the new location yesterday.   It's by the new condo across street from Shell / McD.

which intersection?
steels e or w?

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

快速美言