遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [Washington-DC] [美國菜] O'Brians Oyster Bar
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

[Washington-DC] [美國菜] O'Brians Oyster Bar

餐廳名稱 O'Brians Oyster Bar
菜式 美國菜
主要地區 DC-Washington
地址 113 Main Street, Annapolis, MD 21401
電話 410-268-6288

由 Washington, D.C. 去 Annapolis, MD﹐ 大概要 40 分鐘車程。

果日天氣好﹐同朋友走左去 Annapolis, Maryland 行左半日。

Annapolis 係 Maryland 既首都﹐係一個靠住海邊既城市﹐所以出名食海鮮。 當然係西式既煮法啦。

因為我地都唔係太熟﹐其中一個朋友就話不如試下 O'Brians Oyster Bar﹐咁就入去食左個 Lunch。

我見佢個餐牌﹐叫一個 entree 都要十幾蚊﹐所以就決定食佢個 All-u-can-eat Brunch Buffet 勒﹐因為都係 USD 22﹐但有多 d 選擇囉。

D 野食都 OK 既﹐但係就冇咩驚喜。  食得好飽﹐唔係難食﹐但又唔係咩超正既 Buffet。  我估佢地亦唔係咁拿手做 Buffet﹐以下有講 (sushi 事件)。 同埋﹐通常有個人負責切肉俾客人﹐又有人負責 refill d 食物架嘛﹐響果度竟然係同一個人包辦﹐所以有時我地想羅 prime rib 時﹐果個人失左蹤﹐有時 d 食物冇晒時﹐果個人又 serve 緊人唔得閒 refill。  

首先第一碟我食熟食先 (加左兩舊壽司)﹐咩都羅 d 咁囉。 值得講講係﹐佢地有壽司﹐但竟然冇豉油同 wasabi!!! 豉油我要問個 waitress 羅先有。

跟住就進攻 raw bar﹐勁食生蠔。 D 蠔好新鮮喎!!  可能因為佢地係出名食蠔啦﹐所以唔可以太差既。 個生蜆就普普通通﹐又或者係我唔識食。

跟著又食返 prime rib﹐再整多個即叫即煮既 omlet。

食左幾轉生野熟野後﹐都已經好飽架喇﹐但當然要食埋生果我先肯收手啦... hehehe。  D 生果都係普通貨色。 甜﹐但係周圍都食到。

呢個係我 d friends 叫既 Mini Burgers。 佢地話麻麻地。

呢個係我 d friends 叫既 炸蠔﹐佢地話唔錯喎!

呢個係我 d friends 叫既 炸鮮魷 (fried calamari)﹐佢地話都係普通!

Rating:
1 review

最後編輯: mickeyGoUp : 2006-7-16 12:30 AM
頂部

pandora26 (pan pan)     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 574

精華 0
帖子 275
積分 825   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-8
來自 加拿大某一角落
狀態 離線

正呀!我好鐘意食蠔嫁, 下次如果有機會一定要帶我去食. 慘啦, 睇見D張已經流晒口水!

mickeyGoUp :
好呀! 你黎玩時同你去食丫!! 不過 toronto 都好多正野食啦!

頂部

pandora26 (pan pan)     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 574

精華 0
帖子 275
積分 825   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-8
來自 加拿大某一角落
狀態 離線

咁唔同既地方有唔同既風味嫁麻, 一於咁話, 我去washington就您帶我去食正野, 您嚟toronto就我帶您去食D不同地方既地道菜

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp: RMK added - PID 6468

最後回覆日期: 2006-7-25 07:25 PM
  編輯帖子
快速美言