诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   寶貝計劃 (Rob-b-hood)
電影種類 Action
電影語言 Cantonese
主要演員 成龍, 古天樂, 許冠文, 蔡卓妍
導演 陳木勝
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
14 reviews
標題: 寶貝計劃 (Rob-b-hood) [動作] [粵語]
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

寶貝計劃 (Rob-b-hood) [動作] [粵語]

電影名稱 寶貝計劃 (Rob-b-hood)
電影種類 動作
電影語言 粵語
主要演員 成龍, 古天樂, 許冠文, 蔡卓妍
導演 陳木勝
放映日期 29.9.2006開演

故事簡介

人字拖(成龍飾)身手不凡,可惜錯用天賦,當上竊匪。他沒有人生目標,終日沉迷賭博,與家人疏離。想不到一個BB成為他人生的一大轉戾點,BB是城中女首富(余安安飾)的唯一孫兒,也是人字拖、包租公(許冠文飾)和八達通(古天樂飾)所組成的爆竊三人組偷回來的搖錢樹,本來偷來祇為轉手交給黑幫頭子。豈料,接洽人因小事被捕入獄,BB因而暫時留在人字拖家中,自此人字拖和八達通的生活便給弄得天翻地覆

國慶日唔睇煙花 ,
走咗去apm睇成龍套戲 !
成龍加埋古天樂同埋訐許冠文真係有好多火花 ~
而且戲中o既bb真係好可愛 !

最後編輯: mickeyGoUp : 2007-8-29 01:44 AM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

藍之初
性別 保密
UID 4001

精華 0
帖子 17
積分 123   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-5

中秋第2日去左apm度睇
套戲幾好睇....有d地方好搞笑
好鐘意matthew呀...超可愛
不過...套野有2個"漏洞"....
一幕係包租公同包租婆抱住matthew...
包租公叫佢老婆唔好喊..小心吵醒bb..但個bb明明就眼大大咁..都唔係訓著左--
第2幕就係成龍帶個bb返到佢阿ba ge屋企...
個bb訓係床度"喊緊"..=.="純粹配左d喊聲出黎...果陣個bb都好乖咁訓係度..完全唔覺得佢喊緊

ohahamok :
拍bb戲真係好難搞~
但整套戲有劇情同搞笑之外 ,
仲加埋成龍o既動作戲 !
講真幾十蚊睇咁多野算超值 ~

頂部

tonycfood     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 12902

精華 0
帖子 5
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-9-28

回覆 #1 ohahamok 的帖子

I dont like Jacky Chan, so I never watch his movie

ohahamok :
咁你試下睇果個bb同古天樂啦 ,
或者對呢套戲既感覺就唔同晒 ~

頂部

jk4301     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 14962

精華 0
帖子 819
積分 110   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-11-1
來自 USA
狀態 離線

I dont like Jacky Chan

頂部

akbbq     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 12278

精華 0
帖子 212
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-9-18
來自 ♀~博㊣愛~♂
狀態 離線

Matthew是最大亮點

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

忙左咁耐我上兩個星期先睇
in general都有d笑料...成龍d武打真係唔錯
bb亦真係幾cute...cute過係poster
所以都算值得一睇

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

如果呢齣戲只係得成龍﹐咁就可能會同佢以前 d 戲差唔多﹐但加入埋許冠文同古天樂﹐就有小小新火花勒!  

其實呢套係成龍進軍荷里活後返黎拍既第二套港產片(?)﹐都算係咁架喇!  唔知係唔係少睇左佢既戲﹐所以呢兩套我都覺得唔錯喎!

頂部

MauMau     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 7512

精華 0
帖子 12
積分 140   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-18
來自 Maryland USA
狀態 離線

Overall an entertaining movie.  but it kind of reminded me of those typical hk movies from the 80's, especially the storeline and the way 許冠文 acts.  古天樂 makes the movie more special.  I am suprised that Jackie Chan is still doing all those stunts and actions.  Some of those actually look pretty dangereous.  So although some of those actions are the very typical "Jackie Chan's moves", I admire the fact that he is still doing them at his age.  Yet, afterall he is still a prevert.  

頂部

gy314     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 2505

精華 0
帖子 69
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-1

睇左呢套片有一段日子
都唔係太記得係講d乜
不過, 我記得睇完呢套片之后, 個反應就係: 哦...
唔鐘意睇,睇一次就夠

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MauMau 於 2007-7-16 09:08 AM 發表
I am suprised that Jackie Chan is still doing all those stunts and actions.  Some of those actually look pretty dangereous.  So although some of those actions are the very typical "Jackie Chan's moves", I admire the fact that he is still doing them at his age.  Yet, afterall he is still a prevert.

Haha! He still did the stunts in the two Rush Hour movies, and Rush Hour 3 is coming out.  So, I think he feels bad not to do it in a HK film, especially since he is originally from HK!  

QUOTE:
原帖由 gy314 於 2007-7-21 12:42 AM 發表
睇左呢套片有一段日子
都唔係太記得係講d乜
不過, 我記得睇完呢套片之后, 個反應就係: 哦...
唔鐘意睇,睇一次就夠

我絕對贊成﹐"睇一次就夠"!  我有 d 戲我係唔介意陪朋友睇多次既﹐但呢套就唔係果隻勒!

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ohahamok: RMK added - PID 42171 [ view ]
ohahamok: 唔該晒 pandora26幫忙 ! 因為我唔識搞個youtube ~
ohahamok: RMK added - PID 51504 [ view ]
bertie72: I like your post! Thanks!!

最後回覆日期: 2007-2-15 05:14 AM
  編輯帖子
快速美言