遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

投票標題: 挺,倒?  (單選) [參與投票的會員]
挺扁
  1 (8.33%)
倒扁
  11 (91.67%)
矛意見?
  0 (0.00%)
對不起,您無權投票。

標題: 挺,倒?
cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 sute_snoopy 於 2006-10-4 09:52 AM 發表

我覺得佢唔肯落台~~~~~~
係因為佢驚比人拉~~
因為一日仲做呢個位~~~~~~
一日都唔會拉佢~

一個領導人物的去留並非如此簡單,還有很多因素要考慮,還有其他人的利益要顧及。

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2006-10-4 12:23 發表

沒有人說民主是一定好的,但沒有民主就一定不好了。
領導人由自己投票選出,領導人做得不好只有怪自己沒有眼光,但仍然是心甘命抵的。

今天,台灣人民正是要說,你做得好的我便投票給你,做得不好的便要下 ...

no啦, 今日的台灣係

"做得唔好又如何!! 我係唔自動落台又如何!! 家屬唔係公職人員, 所以無罪, 你吹咩!!"

呀扁真係實行"三不1沒有"呀, 只不過係
落台, 認錯, 反省 同埋 a錢a到國庫沒有餘錢

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2006-10-4 12:29 發表

一個領導人物的去留並非如此簡單,還有很多因素要考慮,還有其他人的利益要顧及

鐘意你呢句, 呀扁真係要顧其他家屬朋友的利益嘛!! 人民的死活唔關事, 只要家屬朋友a到錢先係最重要的因素!1

頂部

水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-10-5 01:33 AM 發表

no啦, 今日的台灣係

"做得唔好又如何!! 我係唔自動落台又如何!! 家屬唔係公職人員, 所以無罪, 你吹咩!!"

呀扁真係實行"三不1沒有"呀, 只不過係
不落台, 不認錯, 不反省 同埋 a錢a ...

不是你說不下台就不下台,我相信人民選得你出來就趕得你走。

PS:建議版主下次回帖時選過另一顏色,基本上紅字回覆是極不禮貌的。

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2006-10-4 12:44 發表

不是你說不下台就不下台,我相信人民選得你出來就趕得你走。

PS:建議版主下次回帖時選過另一顏色,基本上紅字回覆是極不禮貌的。

ok 接受你的意見, 我用紅字只係highligh的作用, 絕對唔係極不禮貌的意思.

現時台灣民調大多數要呀扁下台, 但事實上國會唔夠票拉下台, 唔係佢做得好而唔夠票, 而係民進黨為本身利益而唔會令呀扁下台!

頂部

水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-10-5 02:07 AM 發表

而係民進黨為本身利益而唔會令呀扁下台!

你說得對,但是若果民意持續地要總統下台的話,我亦相信民進黨不會坐視不理,最終都會來一次棄車保帥。

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2006-10-4 13:16 發表

你說得對,但是若果民意持續地要總統下台的話,我亦相信民進黨不會坐視不理,最終都會來一次棄車保帥。

現時除游主席之外, 其他3大天王都暗地□跟扁保持拒離, 但事實上又要支持, 要民進黨棄車保帥 .... 好難啦! 呀扁講過只要家屬某何一人收過sogo禮券都會落台, 現時證實全家都有用, 又如何? 連自己跟記者親口認做假單據, 咁重唔係罪證!! 但南部的暴民(你唔可以唔認, 到今日為止都係呢班人出手打人在先)還繼續支持, 還說呀扁無罪!

最重要係調查最高話事人, 原來係呀扁的朋友, 可以升到呢個位都跟扁有關(從報上得知)! 軍部大部份將領都係買位返黎, 試問又如何查得出有無問題呢?

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-5 11:07 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
講開又講..台灣人1係好鐘意打交..你睇下新聞..久唔久就會講..今日台灣有會議議員打交....基本上打交1個月有1次到..係時事節目都會打人的...d知識份子好似流氓...香港比起佢地好好...最多都係有長毛係到嘈嘈嘈

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 牛丸 於 2006-10-5 10:07 發表
講開又講..台灣人1係好鐘意打交..你睇下新聞..?..香港比起佢地好好...最多都係有長毛係到嘈嘈嘈

長毛等緊上訴, 如果都係"書", 咁佢無得再做議員啦!

可能係台灣打交會係佢地議會內的常規呢! 唔係邊得次次都打得成喎!

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2006-10-6 11:05 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail
找不到任何挺的理由…………

不過照依家情況,都幾難倒得成,佢簡直就係無賴托世…………

頂部

快速美言