遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

投票標題: 挺,倒?  (單選) [參與投票的會員]
挺扁
  1 (8.33%)
倒扁
  11 (91.67%)
矛意見?
  0 (0.00%)
對不起,您無權投票。

標題: 挺,倒?
  牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-10-2 01:14 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
挺,倒?

過去1個月來...最熱亞洲新聞都係扁仔了...大家又點睇佢...我就係倒的....其實好多野都證明佢貪污...佢現在只是不要面子...一副我唔下台,你奈我何?大家又點睇?

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

我覺得 d tw 人除了倒扁..還想打扁 他呢,,..

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

一年前開始台灣有個冷笑話謎面就係:陳水
謎底就係:欠扁 ~
睇到都知d人民開始不滿 ,
如果佢係清廉o既就唔會有咁多糊塗賬啦 !
但佢仲係度厚面皮話自己係人民選出o黎o既 ,
實行趕佢都唔走 , 準備做到屆滿為止 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

wcm100     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 1127

精華 0
帖子 66
積分 176   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-17
來自 Hong Kong
狀態 離線

是否文主投票選出的總統是本質上冇分別, 只不過讚成佢做的人比較多,就可以做.

阿扁是人一個, 如果有錯要承擔. 由文主選出的總統未必一定比較好.  吾通佢對身邊的人貪污就可以不理嗎?.

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

no, no, no .... 呀扁佢自己話佢無貪污, 只係無奈地因為國家機密先"轉"用基要費! 亦因為國家機密先要"比迫"要做假數!

老實講, 要佢倒台真係無乜可能, 民進黨內各為自己從政治上得到的著數, 又點會比佢落台呀! 再者, 佢都唔會覺得自己有問題, 話之你, 錢已落袋, 吹咩!! 只要一日未落台, 一日都唔可以拉佢! 臨落台之前走佬, 袋住幾十億你驚佢過唔到世? 係d國仔繼續做土王都重得呀!!

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-10-2 11:25 PM 發表
no, no, no .... 呀扁佢自己話佢無貪污, 只係無奈地因為國家機密先"轉"用基要費! 亦因為國家機密先要"比迫"要做假數!

老實講, 要佢倒台真係無乜可能, 民進黨內各為自己從政治 ...

我覺得佢唔肯落台~~~~~~
係因為佢驚比人拉~~
因為一日仲做呢個位~~~~~~
一日都唔會拉佢~

頂部

history9a     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 3274

精華 0
帖子 311
積分 398   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-3

First, I think they have to amend their law. Change it to a point that the "congree" has the power or ability to remove a president from the office, but however, they must find him guilty first.
Second, I think that the taiwanese people should STOP this political protest. Like Jackie Chan said before, it is totally ridiculous. To do something that will have a more influence. For example, influence the military department to stop working for them. That will be tough, but it is better than protesting outside his office. What they do now will only hurt their economy, which, in result, will have an effect on every Taiwan citizens.

頂部

青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-10-4 07:04 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談

QUOTE:
原帖由 sute_snoopy 於 2006-10-4 09:52 AM 發表

我覺得佢唔肯落台~~~~~~
係因為佢驚比人拉~~
因為一日仲做呢個位~~~~~~
一日都唔會拉佢~

他可以學他信....走佬-.-

頂部

青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-10-4 07:20 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-10-2 08:40 PM 發表
一年前開始台灣有個冷笑話謎面就係:陳水
謎底就係:欠扁 ~
睇到都知d人民開始不滿 ,
如果佢係清廉o既就唔會有咁多糊塗賬啦 !
但佢仲係度厚面皮話自己係人民選出o黎o既 ,
實行趕佢都唔走 , 準備做到屆滿為止 !

所以民主唔代表係一定好的-.-

頂部

cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 牛丸 於 2006-10-4 07:20 PM 發表

所以民主唔代表係一定好的-.-

沒有人說民主是一定好的,但沒有民主就一定不好了。
領導人由自己投票選出,領導人做得不好只有怪自己沒有眼光,但仍然是心甘命抵的。

今天,台灣人民正是要說,你做得好的我便投票給你,做得不好的便要下來。

頂部

快速美言