遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [Markham-ON] [日本菜] 味千拉麵
  funfunny     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 11141

精華 0
帖子 6
積分 112   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-9-4

還可以,  不過價錢太貴,   成 CA$ 6 -12 一碗,  size 又細, 食完又唔飽.
最核突係成日都大叫個句唔似日文啲 "234",  十足十林海峰talk show 所講234

去Weston個邊的越南鋪食越南粉仲好.

頂部

電磁波     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 17473

精華 0
帖子 29
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-12-14

香港味千都唔好食啦! 何況......! 其實他們老闆是台灣人! 工廠在深圳車公廟工業區, 即是香蜜湖對面! 山長水遠運過去更一定唔好食啦!

頂部

hihi3388     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 5840

精華 0
帖子 18
積分 148   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-12

名苻其實"味精拉麵",D湯超鹹,D麵超唔掂,個叉燒飯團勁難食,個廚唔知係唔係走鬼□!

頂部

okok     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 11231

精華 0
帖子 39
積分 134   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-5

完全認同hunnybe的說法﹐這裡是跟香港沒有得比。

食過幾次﹐連我呀婆都話唔點。

不過做到佢個名﹕<味精拉麵>。香港好食的太多﹐也不用選擇咪千﹐但也比多倫多的差一個埠。

頂部

Turbo     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 42656

精華 0
帖子 102
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-8-31

D 味精好勁

頂部

pwonglam1234     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 43729

精華 0
帖子 4
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-11-22

回復 #1 hunnybe 的帖子

I've been to the one at Yonge and Empress. It was also real good.

頂部

crazyman     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 1955

精華 0
帖子 10
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-27

總括黎講味道同價錢吾多配合,可以收甘既$8-$12一碗但系比唔到呢個價既味道同份量(視乎每人要求)女仔可能夠食

本人試過一次白老鼠永不再去
10分滿分(值2-3分)
Warden 果間店已經細仲下下"234""234"吾好以為賣麵就學足日本,呢度系加拿大文化唔同唔糸人人接受到大聲"234""234"要諗下人地感受.....一個字糟.....

最後編輯: crazyman : 2007-11-27 04:46 PM
頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

candy: 您的分享真的很好!! 謝謝您!

最後回覆日期: 2006-12-11 09:44 AM
  編輯帖子
快速美言