遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [Markham-ON] [日本菜] 味千拉麵
  jkyc     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 5357

精華 0
帖子 106
積分 176   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-10

之前D人話佢間野細,個時個個老細又話系日本既味精拉麵系好細間,warden個間己經算大比起日本個D,而家間新店咪重大。。乜都佢講恓

頂部

megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

I don't have chance to go to 味千拉麵 , but I always go to North York, I saw the new branch of 味千拉麵  almost empty during Sat around 7 PM

頂部

siuboji     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 2867

精華 0
帖子 50
積分 175   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-2

QUOTE:
原帖由 megmeg 於 2006-11-25 05:58 發表
I don't have chance to go to 味千拉麵 , but I always go to North York, I saw the new branch of 味千拉麵  almost empty during Sat around 7 PM

嘩!! o甘就真係恭喜恭喜囉~~~

可能佢地target錯o左個 location 啦.. 中國/香港人少o係North York o個邊食呢D野..

頂部

driq     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 879

精華 0
帖子 284
積分 147   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-13

QUOTE:
原帖由 siuboji 於 2006-11-25 10:41 AM 發表

嘩!! o甘就真係恭喜恭喜囉~~~

可能佢地target錯o左個 location 啦.. 中國/香港人少o係North York o個邊食呢D野..

同個都有咁多 janpanese food 有都唔會去食啦

頂部

pshiu     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 1693

精華 0
帖子 12
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-23

D 拉麵 tasted like Japanese instant noodle with so many 味精, I only eat their curry rice if I really have to go there.

頂部

dpc50669     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 6626

精華 0
帖子 60
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-14

食完好似無食! 太細碗, at least 要食两碗! 但要比這個價錢,我會去食曰去任食! 一定唔会再去!

頂部

BigButt     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 5909

精華 0
帖子 4
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-12

味千拉面 = 味精拉面

D湯太多味精, 食完要飲好多水, 如果唔係條喉嚨會好唔舒服........

頂部

andy_1986     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 2657

精華 5
帖子 31
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-1
來自 Toronto
狀態 離線

我去過一次,我覺得D拉麵好硬,湯低都算OK
價錢就唔係咁低食
如果真係要食日本拉麵,我會去Young st.韓國人開嘅日本拉麵舖

頂部

jkyc     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 5357

精華 0
帖子 106
積分 176   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-10

回覆 #23 siuboji 的帖子

佢地可能稔住可以係個度扮下韓式/日式食店嘛。。。

頂部

Talon88     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 2159

精華 0
帖子 128
積分 145   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-30
來自 Toronto & HK
狀態 離線

So, any place is good for eatting Jap 拉麵 at Toronto ar....??

[=Talon.HK.Ca=]
頂部

快速美言