遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 《壹本便利》之性感照封面
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

《壹本便利》之性感照封面

(星島日報報道)雜誌封面刊登性感照屢見不鮮,但最新一期的《壹本便利》,竟以年僅(星島日報報道)雜誌封面刊登性感照屢見不鮮,但最新一期的《壹本便利》,竟以年僅十四歲而未成年少女,穿一件半透明,並且濕透的睡衣照片作為封面,事件震動教育界。教育評議會批抨,該報道涉及兒童色情,做法有違反傳媒操守。
[東方日報專訊】《壹本便利》誘使少女組合Cream的十四歲成員李蘊(相關新聞 - 網站)拍攝性感照片並以封面大篇幅刊登,事件惹起社會極大回響。事件的主角李蘊打破連日來的沉默,昨日在母親陪同下接受本報專訪。
李母炮轟《壹本便利》在拍攝過程中不斷撒謊,前言不對後語,母女兩人恍如「被騙入局」,直至照片見刊當日,母女才恍然大悟及知道受騙。李母指對方當日將原先安排的青春服,換上三件像「布仔」的比堅尼;又不斷在李蘊頭髮及身上的「布仔」噴水;甚至加上厚胸墊營造玲瓏浮凸的效果。李蘊坦言:「完全覺得畀人呃,畀人出賣!」

===========================

呢件事我係第二樹講過﹐但都忍唔住要係樹再講﹗﹗
15 歲﹐真係唔適合影D 咁既相﹐心智都未成熟~
所以要怪就怪個星媽﹗你睇佢D 口氣﹐擺明想個女出黎做收錢咁制﹗
仲有個經理人﹐根本就個個都自私﹐無理過女仔﹗
個女仔家陣唔介意姐﹐點知大個左點諗﹖
不過咁細個入得呢行﹐應該都係諗埋一邊。。。

家陣佢倆母女走出黎講仲衰多幾錢﹗
係﹐便利的確係過份﹐唔應該為左銷路影D 咁性感既小女孩相﹐但個亞媽係最衰個位﹗﹗個女細唔識諗唔敢出聲﹐你大人大姐做得亞媽﹐點會唔知套衫個女係唔應該著﹖﹗
好﹐就當你比人TUM到試著﹐咁亞女一換左件衫出黎﹐你就知唔惦啦下話﹖
仲有機會比記者TUM 落水企再影相﹖
咁你個女都落左水﹐點都會濕到小小架﹖﹗仲有張相係你個女坐係水入面架窩﹗﹗唔洗人噴水都會濕下半身啦﹗﹗濕左下半身仲繼續影落去﹐你地話係咪個亞媽有問題﹖

根本就係個亞媽肯比個女影﹐本書出左街喇﹐點知反應咁差﹐仲比人話賣色情﹐亞女可能係學校又受到壓力﹐咁過左兩日先出黎喊苦喊忽話比人呃﹗根本就係比自己落台﹗﹗

我再講一次﹐便利係唔岩﹐老作文章 (但本本雜誌都係)﹐仲選左呢隻造影比個細路女影﹐但個細路女個老母先係最錯個位﹗﹗過份﹗﹗咁樣搬個女出黎出位﹗﹗﹗﹗﹗

最後編輯: 三姑 : 2006-6-25 09:55 PM

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

ah_chu46 (阿朱)     Rank: 1
新天藍會員
性別 男
UID 37

精華 1
帖子 278
積分 -244   詳情

閱讀權限 20
來自 香港﹐身在加拿大toronto ... ... ...
狀態 離線

有冇封面 睇睇呀, 身在toronto 無得睇 ah

頂部

無聊的路人甲     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 210

精華 0
帖子 237
積分 146   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

我雖然係係香港,但我都無睇過,不過我一d都唔驚訝,因為呢d事只不過係遲定早0既問題,同係邊間雜誌社發生先啫,現家d雜誌社為求銷量,真係乜都咁做,差d連殺人放火都會做... ....呢件事只不過係反映出香港雜誌社的悲歌,係呢個"k型"社會的普遍現像... ...

頂部

terrybear     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 42

精華 0
帖子 125
積分 742   詳情

閱讀權限 50

絕對同意十幾歲唔應該照D O甘既相
但係牛唔飲水唔噤得牛頭低>>
小朋友唔識保護自己,做父母必須保護兒女免受傷害
另外十幾歲應該係求學時期,唔好要佢o地o甘早面對個大染缸,D父母唔好見錢開眼
"身教"好緊要o架!
唔該D父母唔好推D小朋友參加D比賽(XX一叮)

頂部

青出藍
性別 男
UID 210

精華 0
帖子 237
積分 146   詳情

閱讀權限 40

QUOTE:
原帖由 terrybear 於 2006-6-26 01:06 AM 發表
絕對同意十幾歲唔應該照D O甘既相
但係牛唔飲水唔噤得牛頭低>>
小朋友唔識保護自己,做父母必須保護兒女免受傷害
另外十幾歲應該係求學時期,唔好要佢o地o甘早面對個大染缸,D父母唔好見錢開眼:p ...

咁又唔好一竹竿打沉一船人,有d係個仔女好有表演慾,咁個父母又覺得佢有天份,咁點解唔俾佢\地試下呢,只要唔好影響學業咪得囉,雖然係好難做到... ....講返正題,個報導係話個父母都係被人呃,之前都接受過呢本雜誌做訪問,就諗住應該無事,點知就出事啦,總之千錯萬錯,我覺得最錯都係叫拍呢輯相果個人... ....

頂部

青出藍
性別 男
UID 210

精華 0
帖子 237
積分 146   詳情

閱讀權限 40

其實呢單野算唔算係娛樂新聞多個時事新聞呢,係咪post錯區呢,如果唔係,當我無講過野就得0架啦.... ...

頂部

bbwai     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 117

精華 0
帖子 124
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-24

我都係行過7-11望過2眼
內頁個d都係岩岩睇過@@

頂部

bbwai     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 117

精華 0
帖子 124
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-24

岩岩又見到張.......哩張仲離譜

甘佢都肯影既..............

頂部

無主孤魂     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-6-26 02:42 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
我覺得呢單野.......係便利出得唔合時囉.....
啱啱森美小儀搞左單咁既野.....個d乜乜團體仲係火到爆既時候...
便利仲出單咁既料出黎.....
有乜法子唔比人嘈啦.....

頂部

無主孤魂     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-6-26 02:47 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
但係反觀返......

d 相又唔代表乜野.....
無錯係有少少性感....但又未至於暴露...
我有睇過文字內容....亦冇講一d好出位既言行
所以....有冇一d煲大左呢...

去到呢個環境....政府就黎要立例.....
age under 18 既女仕們唔準去游水.....唔準著小背心...
唔準著短褲.....唔準濕身????

頂部

快速美言