遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 架車停響屋企出面都俾人 hit-and-run
  megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

don't claim insurance 自己出$$整  otherwise the insurance payment will going up next year

頂部

totoro     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 29

精華 0
帖子 340
積分 118   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-23
來自 Canada
狀態 離線

fix your car yet?

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

多謝大家既意見及關心!  

架車依家整緊..  我都係決定報燕梳﹐原因如下:

- 個保險佬話唔會加﹐我都係唔信﹐所以就決定試試!!  下年張單黎就知勒﹐到時我一定會返黎話俾大家知咩情況!

- 我有一次撞到人地架車﹐保險公司賠左 USD 18000 俾對方﹐跟住緊係加我保險啦﹐每年加左 USD300 左右。 我響度諗﹐如果我自己俾果 USD 18000﹐慳 USD 300 一年保險費﹐咁要 60 年先返本喎..  加上依家幾年後﹐我個保險費有跌返去早幾年既 rate﹐咁幾實都唔係好蝕咋喎。  當然啦﹐如果 claim 得密得滯又唔係泔計。

依家渣緊架租車。 我死都要佢俾架日本車我﹐希望可以慳油 d﹐你知啦﹐依家油價咁貴﹐我返工又遠.....  最後租左架三凌.. 三凌慳唔慳油架?

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-7-19 07:53 PM 發表
多謝大家既意見及關心!  

泵p下:

- 個保險佬話唔會加﹐我都係唔信﹐所以就決定試試!!  下年張單黎就知勒﹐到時我一定會返黎話俾大家知咩情況!

- 我有一次撞到人地架車﹐保險公司賠左 USD 18000 俾對方 ...

撞得金既當然係要報燕梳啦~ 唔係買黎做乜?? "

係日本車黎講,最慳油始終係豐田本田,你架係三菱咩車??

頂部

快速美言