遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 致各位以前吹水湖及宜家茶舍既朋友入黎傾傾...及想呼籲大家....
火火妹     Rank: 3
青出藍
性別 女
UID 11104

精華 0
帖子 195
積分 153   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-9-4

發表於 2006-9-20 09:34 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 火火妹 為MSN好友 通過MSN和 火火妹 交談
雖然我唔知你講緊邊個~~~

但我都支持你

頂部

無主孤魂     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-9-20 11:02 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
各位好友....版友.....又係我呀.....無錯....正版既無主孤魂.....

近日...因為公務繁忙.....所以呢兩日少左上黎回應大家既post....
(星期六都要著草去台灣....連正常既假都冇得放....遲早做屎人囉)......

好啦....相信大家有留意左手邊....都見到我多左一個紅色字....
無錯啦.....我....比人警告呀....點解.....

經我好.....詳細....(我認好長...但唔細架)....咁問因由.....
結果....原來係對於我之前既言論有某位版友不滿.....

咁我就係到諗乜野事啦....我....寫錯左d乜呢....
原來就係呢一段既問題...等我quote番先...
"最近.....我睇到有人自稱 "乜乜王"...."物物王"....我覺得真係好白痴仔.....低B到冇人有.....真係想封返個"白痴王"比佢...
真係唔該佢囉.....唔好再引人笑啦.....做小丑都頂佢唔順....只係呢到唔方便講粗口...如果唔係...我一定會爆...哈哈...
."

就係呢段.....令到我有warning 喎.....

我就係到諗.....邊個對呢段言論有咁大反應呢....
我明査暗訪後....結果....應該就係...."alanhkk" 呢位版友對我不滿囉.

我真係唔明白....點解呢位版友咁鍾意對號入座呢.....
我所講既....我係睇到有人自稱乜乜王物物王....但所指的....並不是 "alanhkk" 你喎....你...相信亦不會承認白痴王吧....
我所指乜乜王物物王....是指無線電視翡翠台每星期一至五晚上10時35分"遊戲天王" 各主持自稱"乜乜王物物王"....
如各位版友未睇過該節目.....可以在"BT 電視綜藝新天 - TV Variety Show Xenter "下載觀看....
(我幫新天賣廣告....壇主係咪要加我xs呢)

所以到現在....我都不認為該言論有任何問題....新天藍並沒有任何一個版規指出不可罵非版友或節目....
我實在覺得....自稱乜乜王物物王是很白痴的行為...但相信只係無線強迫他們這樣做..
至於..."alanhkk" 呢位版友.....為何將自己列入白痴之列.....我實百思不得其解~~~~

所以....我在此只覺得.....我頂多只係post錯區(或者要post去娛樂區...但我個呼籲又係吹水野喎...真係難搞).......但為何遭到別人投訴.....以至我出現紅字...真令人癈解

在此.....我向 "alanhkk"講....如果你對我之言論有任何不滿....可直接回覆此post....或者pm 我.... 甚至向本版版主"三姑"投訴..... 請不要再加重壇主 mickey 負擔好嘛....他已為本壇奴心奴力.....請不要在你這種喜歡亂諗既行為再煩到他....好嘛??? 你亦只是本論壇其中一個會員而已....若各會員都pm 他....他會怎樣....

p.s. 若 "alanhkk"你想出post 或 pm 回應.... 請用正確文法之中文或英文回應.....否則本人實難以理解閣下之"火星文".....亦請不要再用任何圖片回應....此實乃非常幼稚及令人難以捉摸你想講什麼

(嘩....好耐冇打咁多字.....有人得閒既....記得回應下喎...)

好啦.....又要開工做野....prepare埋星期六被老細強迫出trip 既文件先....各位....請請....有緣既....我地...會在某地再見~~~~~~~~~~~~

最後編輯: 無主孤魂 : 2006-9-20 11:41 PM

加利仔有 3 樣野唔好:無速度 ,跑得慢 ,唔夠快。
頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-9-20 11:19 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-20 23:02 發表
各位好友....版友.....又係我呀.....無錯....正版既無主孤魂.....
近日...因為公務繁忙.....所以呢兩日少左上黎回應大家既post....
(星期六都要著草去台灣....連正常既假都冇得放....遲早做屎人囉)......
...

我依家得閒呀~~~
所以我覆你啦~~~
不過冇辦法啦~~~
既然有人對號入座!!!
我哋都冇辦法嫁啦~~~
不過咁~~~
始終咁樣有咗warning就唔係咁好囉~~~
但係可以warning會自己慢慢用時間消除嘅~~~
朋友你就等吓啦~~~

無主孤魂 :
咪就係囉.... Edmund 一樣係 XG王 XT王啦.....又唔見人地對號入座.....

頂部

tungb     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 593

精華 0
帖子 1712
積分 366   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-9
來自 瘋SHOW茶座
狀態 離線

嘩~~~~
一日冇黎o者
你地講d野又轉左台o既
完全唔明喎
前面個d同後面個d好似唔多啦更

係咪同d小朋友開始有代溝呢?
矛理由架,,,,,,,

最後編輯: tungb : 2006-9-20 11:28 PM

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

算啦, 明白你的感受, 但因咁而多個紅字就唔抵啦!
再咁落去咪多個藉口比人投訴, 唔好令mickey難做啦!

頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-9-21 01:04 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 tungb 於 2006-9-20 23:27 發表
嘩~~~~
一日冇黎o者
你地講d野又轉左台o既
完全唔明喎
前面個d同後面個d好似唔多啦更

係咪同d小朋友開始有代溝呢?
矛理由架,,,,,,,

唔係你有代溝~~~
只不過係你之前冇電腦用果個星期出現咗d問題啫~~~
我哋而家唔可以咁明示嫁嘛~~~
加上我哋都冇點暗示過!!!
只不過有人對號入坐啫~~~

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-20 23:02 發表

...

喂, 阿無主先生, 你俾人出  warning , 可能是你個 post 有問題啫 ,你應該自己好好檢討下,
未必關人地事既 , 就算有人投訴你 , 都好平常啫 , 言論自由喎 , 只要大家心平氣和 ,
客客氣氣 , 意見有出入 , 無相干既 , 好似你咁燥就唔係幾好啦.

重有 , 你無憑無據 , 唔好亂估喎 , 你將人地個名放到咁大 , 唔係幾好既 , 大家都係會員,
大家都係上來交朋友啫 , 何況未必關佢事呢 , 雖然佢先排閙過人 , 佢都俾人警告啦 ,
有無扣分就唔清楚 , 不過都好多人針對佢喎 , 希望大家既往不咎 , 唔好攪渦 新天藍啦

我知你俾人警告 , 好唔開心 , 或者仲扣埋分添 , 咁咪多些上來囉  , 參加多些逰戲啦...

Hallo, 阿  xx  先生, 聽講你先排好唔開心 , 亂 send 粗口 閙人 , 攪到大家都唔開心 ,
其實無人得罪你喎 , 你通街閙好唔啱啫 , 重用粗口 , 又 send 埋 D 核突野 ,其實無人想針對你既 ,
不如同大家講聲 sorry ,(或者e-mail囉) ..........我相信大家都會接受返你既 !
多 D 朋友 , 總好過多 D 敵人.

男子漢, 大丈夫, 知錯能改, 先至係 ......醒 !!

最後編輯: elia : 2006-9-21 08:55 PM

頂部

花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-20 11:02 PM 發表

...

放心喇!無主
warning 可以取消架
我好似之前見過一個會員有紅字
但是最近無左架喇

題外話,你去台灣會唔會著埋紅衫去表態呀?
呢期你紅呀,紅色旺你

無主孤魂 :
我都諗住帶定件紅衫去....出去叫兩句倒扁....有早餐同晚餐 for free.... yeah~~~

頂部

bbtong     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 128

精華 0
帖子 349
積分 144   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-24

發表於 2006-9-21 02:12 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 bbtong 為MSN好友 通過MSN和 bbtong 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 elia 於 2006-9-21 04:22 AM 發表

喂, 阿無主先生, 你俾人出  warning , 可能是你個 post 有問題啫 ,你應該自己好好檢討下,
未必關人地事既 , 就算有人投訴你 , 都好平常啫 , 言論自由喎 , 只要大家心平氣和 ,
客客氣氣 , 意 ...

呢位先生/小姐...

如果真係言論自由o既...
佢都冇可能投訴人囉...
兩方面架喎.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-20 11:02 PM 發表

...

退一步海闊天空呀 ~
論壇就好似社會o既縮影 ,
真係咩人都有 , 有啱傾亦都有唔啱o既 !

不過大家入o黎都係想開開心心 ,
如果你因此而影響自己心情就唔好啦 !

工作上要加油啦 ~

無主孤魂 :
忍一時風平浪靜.....退一步跌落屎窿

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

快速美言