遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 最新消息﹕巴士亞叔在台灣倒扁﹗﹗
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

最新消息﹕巴士亞叔在台灣倒扁﹗﹗

唔係講笑﹗﹗我剛聽見台灣TVBS 新聞台報導﹗
話香港巴士大叔到台倒扁﹗
以為自己聽錯﹐OR 台灣誤認人啦~
點知一望電視﹐真係好出名既巴士亞叔﹗﹗﹗
但新聞已報導了一小部份﹐我只睇到後半部份。

當時﹐係講緊巴士亞叔係台灣倒扁現場 (台北車站外)
被兩名警察 (定係場內保安﹖唔肯定) 左右夾住帶走。
因為倒扁人仕話佢有心黎搞事~

當一路走緊既時候﹐後面忽然有人從後潑佢水﹗
鏡頭影向潑水人﹐潑水人話﹕“潑水不行嘛﹖﹗”
記者唔知問左條咩問題﹐亞叔答﹕“我愛台灣﹗﹗
我只是說我愛台灣﹗”
隨即記者再問巴士亞叔﹕“你覺得怎樣﹖”
亞叔用國語回答﹕“我頭很痛﹗很痛﹗”
記﹕要幫你叫救護車嘛﹖
叔﹕要﹗我要去驗傷﹗

唔知係咪臨被帶走之前比人打左兩野﹖﹗
後來我無留心聽﹐唔敢肯定﹐我好似聽見報導員話亞叔有台灣護照呢~

最後編輯: 三姑 : 2006-9-18 09:45 PM

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

I wonder how does he has extra  money to travel around?
Properly that's the money paid by HK media when he had the interviews with them.

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

唉 ........ 呢條友真係好有問題, 初初去倒扁, 之後又話意見不合要支持扁, 今日又倒扁! 佢知唔知自己做緊乜?
最奇係有工唔返, 去台彎做乜? 唔知請佢間公司有無後悔呢?

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2006-9-18 11:03 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail
阿叔到底係去倒扁定係挺扁的,立場甘飄忽
我覺得佢過去都係搞事多,又搏出位……

頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

佢既錢好明顯99%係綜援架啦﹗
成日話無錢架佢~

話唔定佢去台灣既目的﹐就係要出名﹗
之後番黎再次參選特首﹗

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

要出名, 不如再比人打多鑊咪重出名!! 上次攪到扒后要自殺黎炒佢都出晒名啦!
條友真係為攪事而攪事呀!

頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

係﹗無辦法﹐有某些人就係以為做些言行舉子有別於常人既野出黎﹐
就係多人識﹐多人會理佢~
但係社會只會當佢係做戲咁睇﹗
佢應該唔多唔小有心理病~
亦無咩朋友 (之前好多訪問都證明左)
呢類人四圍都係。。。小心﹗

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

其實我覺得以佢o既能力~
邊度會諗到去倒扁~
我覺得係有人教佢做呢d 低能野黎做新聞...

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-9-18 11:05 PM 發表
佢既錢好明顯99%係綜援架啦﹗
成日話無錢架佢~

話唔定佢去台灣既目的﹐就係要出名﹗
之後番黎再次參選特首﹗

咁有錢去台灣~~~政府係咪要考慮係咪要停左佢ge綜援呢~~
有d人拿綜援~~一日三餐都要節衣縮食~~~~~
而佢有錢到去台灣搞d咁ge野~~~~
>.<

頂部

快速美言