遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 三越結業
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

三越結業

隨  玻 璃 門 被 鐵 鏈 鎖 上 及 大 鐵 閘 徐 徐 落 下 , 標 誌  在 港 度 過 25 個 年 頭 的 日 資 百 貨 公 司 「 三 越 百 貨 」 正 式 結 業 。 有 結 婚 數 十 載 的 老 夫 老 妻 昨 日 手 拖 手 重 遊 三 越 , 希 望 重 拾 當 年 拍 拖 感 覺 ; 也 有 已 移 民 外 地 的 老 員 工 昨 刻 意 回 來 , 與 相 識 多 年 的 舊 同 事  舊 ; 市 民 則 趁 結 業 大 減 價 搶 購 平 貨 。 三 越 的 結 業 沒 有 帶 來 特 別 傷 感 , 卻 勾 起 了 不 少 市 民 的 美 好 回 憶 。

真係好唔捨得呀
記得以前0係香港,每個星期都會去銅鑼灣行街
而每次都會入去三越行下
下次返香港又少一個好去處啦

頂部

alanhkk     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (XS王 + 積分王)
性別 男
UID 1504

精華 0
帖子 260
積分 1873   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21

成班都is!?

曾經攻擊過我的Mars animal!我請你吃正氣*
頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-9-18 03:22 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
上網睇資訊睇得好快噃~~~
咁快就知道3越結業~~~
不過3越都係想搬個大d嘅地方啫~~~
遲d返嚟會可能會有新嘅3越嫁啦~~~

ah_cho :
聽講話會走高檔路線

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

郎中﹐其實早在個多月前係有提過會結業﹐而尋日就係真正結業姐~
但我覺得三越無咩好行﹗你話SOGO 執左我會覺得大鑊D。。。
哈哈哈~

ah_cho :
我多數去行ice fire咋
sogo越黎越唔好行啦(比起未有jumbo sogo之前),唔知點解

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

pat258     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 452

精華 0
帖子 53
積分 261   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-5
來自 加港兩邊走
狀態 離線

以前行過銅鑼灣,尤其是夏天,都鍾意「中」落去三越行個圈,唔係買野、亦唔係為左行公司,而係為左落去涼下冷氣、過個冷河,順便飲杯日式咖啡.......

揀三越的原因,是佢無咁多人行,無咁迫、無咁嘈.......  Sogo 實在太多人,我一入到 Sogo 就想即時走人.......  去三越過冷河舒服得多......

既然我都因為三越少人行而揀佢來過冷河,可以想像三越執笠算執得遲了......  唉~~  又少了一個鬧市中可以優閒、舒服地過冷河的好地方....

ah_cho :
日式奶茶,諗起都想飲
以前佢間日式餐廳叫"美多詩",我仲記得
佢地個焗海鮮飯好正

有錢不是萬能,但無錢就萬萬不能!
頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 pat258 於 2006-9-19 12:26 AM 發表
以前行過銅鑼灣,尤其是夏天,都鍾意「中」落去三越行個圈,唔係買野、亦唔係為左行公司,而係為左落去涼下冷氣、過個冷河,順便飲杯日式咖啡.......

揀三越的原因,是佢無咁多人行,無咁迫、無咁嘈.......  S ...

個個人入丁去都係..涼下冷氣、過個冷河,同埋only飲杯日式咖啡..
咁佢唔 關門大吉 都好難啦@o@

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-9-19 05:36 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-18 01:05 AM 發表
隨  玻 璃 門 被 鐵 鏈 鎖 上 及 大 鐵 閘 徐 徐 落 下 , 標 誌  在 港 度 過 25 個 年 頭 的 日 資 百 貨 公 司 「 三 越 百 貨 」 正 式 結 業 。 有 結 婚 數 十 載 的 老 夫 老 妻 昨 日 手 拖 手 重 遊 三  ...

我就無咩特別
事關我連邊度有三越都唔知
我又極少過海∼∼

ah_cho :
芬姨係九龍人?

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ykwan850: RMK added - PID 25854 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 25650 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 25470 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 25462 [ view ]

最後回覆日期: 2006-9-19 09:18 AM
  編輯帖子
快速美言