遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] Display咭的問題?
terrybear     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 42

精華 0
帖子 125
積分 742   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23

Display咭的問題?

請問各位大大 Display咭的風扇仔有無得換 / 修理?
因為開機時Display咭的風扇仔有雜聲及間中會無畫面。

頂部

alanhkk     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (XS王 + 積分王)
性別 男
UID 1504

精華 0
帖子 260
積分 1873   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21

Display咭的風扇仔有得換

曾經攻擊過我的Mars animal!我請你吃正氣*
頂部

xshinx     Rank: 1
XS缺
性別 保密
UID 7251

精華 0
帖子 49
積分 85   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-17

QUOTE:
原帖由 terrybear 於 2006-9-17 11:40 AM 發表
請問各位大大 Display咭的風扇仔有無得換 / 修理?
因為開機時Display咭的風扇仔有雜聲及間中會無畫面。

有得換風扇 .

http://www.arctic-cooling.com/vga1.php

但你話間中會無畫面 ?呢個問題你可以講得長細D?

因為GPU 過熱通常係死機 , 好少話間中會無畫面

頂部

水中藍
性別 男
UID 42

精華 0
帖子 125
積分 742   詳情

閱讀權限 50

請問各位大大本人想更換顯示卡,各位有D咩提議。(唔打機、間中做相片或Vadio 編輯。)希望用番ATI。
現時主機板型號:ASUS P4C800E DELUXE
        顯示卡型號:ATI RADEON 9600 (128MB)

現時主機板可否支援使用DDR2/DDR3的顯示卡。

*應該係開機時候個Mon無嘢睇*

最後編輯: terrybear : 2006-9-18 02:36 PM

頂部

xshinx     Rank: 1
XS缺
性別 保密
UID 7251

精華 0
帖子 49
積分 85   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-17

QUOTE:
原帖由 terrybear 於 2006-9-18 02:33 PM 發表
請問各位大大本人想更換顯示卡,各位有D咩提議。(唔打機、間中做相片或Vadio 編輯。)希望用番ATI。
現時主機板型號:ASUS P4C800E DELUXE
        顯示卡型號:ATI RADEON 9600 (128MB)

現時主機板可否支援使 ...

你主機板型號是不是  ASUS P4 P800-E DELUXE  ?我去ASUS 搵唔到 P4C800E ?

如果係行AGP

Sapphire藍寶石 X1600Pro AGP 256MB DDR2        HK$ 880  
                                                                            CAN $ 136
                                                                               US $ 87.99
                                                                           人民幣 1090

你想用多少錢買新卡?

最後編輯: xshinx : 2006-9-19 12:19 AM
頂部

pat258     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 452

精華 0
帖子 53
積分 261   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-5
來自 加港兩邊走
狀態 離線

唔打機,搵張 ATI Radeon 9250 128M AGP 都夠用啦 (揀有 DVI 的)!  三幾百蚊就有。

如果要玩 After Effect,就要揀張 3D 效果好d的,不過要揀 ATI 的,顏色較好。

有錢不是萬能,但無錢就萬萬不能!
頂部

水中藍
性別 男
UID 42

精華 0
帖子 125
積分 742   詳情

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 xshinx 於 2006-9-19 12:18 AM 發表

你主機板型號是不是  ASUS P4 P800-E DELUXE  ?我去ASUS 搵唔到 P4C800E ?

如果係行AGP

Sapphire藍寶石 X1600Pro AGP 256MB DDR2        HK$ 880  
                                                ...

今日睇過張咭,買HK$850;請問大大Sapphire藍寶石 X1600Pro AGP 256MB DDR2與天揚 X1600Pro AGP 256MB DDR2
邊張好D謝謝
價錢約$1000

最後編輯: terrybear : 2006-9-19 09:15 PM

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2006-9-19 09:26 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 terrybear 於 2006-9-19 09:14 PM 發表

今日睇過張咭,買HK$850;請問大大Sapphire藍寶石 X1600Pro AGP 256MB DDR2與天揚 X1600Pro AGP 256MB DDR2
邊張好D謝謝
價錢約$1000

我就覺得Sapphire好d,畢竟藍寳係ati合作夥伴,專做ati display card,品質性能有保證
如果同樣設置差不多價錢的話都係選擇藍寳

頂部

快速美言