遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 小狗遭綁氣球飄走 <===白痴行為!痴線
  花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

小狗遭綁氣球飄走 <===白痴行為!痴線

第一個 post 真是唔想鬧人的,但是條女真是低能的,狗狗怕高的,我諗隻狗狗一定驚到死死下,唔敢諗最後是點了,唔希望是真事,希望好快就有人想到辦法救狗狗下來,睇到呢條片真是好嬲、好心痛,點解個女仔咁白痴架??
=========================================================

最 後 小 狗 一 直 向 上 飄 , 不 知 所 終

把 氣 球 綁 在 自 己 身 上 , 然 後 向 上 飄 … … 這 是 不 少 人 的 童 年
夢 想 , 但 卻 是 南 韓 一 隻 狗 狗 的 噩 夢 。 網 上 最 近 流 傳 一 輯 照
片 , 顯 示 一 名 少 女 把 大 堆 氣 球 , 綁 在 自 己 寵 物 小 狗 身 上 ,
然 後 放 上 天 , 小 狗 也 一 直 向 上 飄 , 之 後 只 見 一 點 , 最 後 不
見 了 。

「 我 原 本 只 想 在 Dcinside 網 站 上 , 張 貼 一 些 有 趣 照 片 , 但 現
在 我 快 瘋 了 ! 」 少 女 在 網 站 留 言 「 自 首 」 , 自 稱 非 常 懊 悔
: 「 我 把 氦 氣 球 綁 在 小 狗 身 上 , 讓 牠 浮 在 半 空 , 沒 想 到 牠
就 此 飛 走 ! 」

雖 然 照 片 未 確 定 真 偽 , 但 由 於 內 容 驚 嚇 , 網 民 反 應 熱 烈 ,
至 今 留 言 已 多 達 數 千 封 。 不 少 網 民 狠 批 少 女 虐 畜 , 更 為 她
起 個 「 狗 氣 球 女 」 花 名 。 南 韓 也 像 香 港 一 樣 , 透 過 互 聯 網
揭 發 不 少 社 會 怪 現 象 , 去 年 就 傳 出 「 狗 屎 女 」 事 件 , 一 名
少 女 讓 寵 物 狗 在 地 鐵 車 廂 大 便 , 一 名 乘 客 好 心 為 她 清 理 手
尾 , 反 被 惡 言 相 向 , 過 程 都 被 拍 成 片 段 上 網 。

南 韓 《 朝 鮮 日 報 》

Video: http://www.youtube.com/watch?v=JGUHtzNRUPQ

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

估唔到有人會咁白痴...覺得隻狗仔好慘...都唔知d人點諗...點解會做埋d咁野
唔知佢後尾點...希望隻狗仔冇事啦∼

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

唔通學左curious george?

最後編輯: ykwan850 : 2006-9-17 11:48 AM
頂部

Ebichu~     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (♡ ~ 麻將)
性別 女
UID 1420

精華 2
帖子 635
積分 517   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-20
來自 O c e a N
狀態 離線

發表於 2006-9-17 02:46 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Ebichu~ 為MSN好友 通過MSN和 Ebichu~ 交談 ICQ 狀態
哇..痴線架
綁咁多..人都飛埋上去啦
睇完呢D野搞到自己好激氣..

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

嘩.. 唔明喎.. 點解佢綁隻狗狗上氣球﹐但之後飛走左佢又喊既?  呢條片係唔係拍戲架?  係唔係剪接令到佢好似隻狗狗飛走左但係其實唔係真架呢?  如果在美國咁搞會俾人告架喎!!

花子姐姐 :
我都好希望是假的
希望綁上去的是個玩具
真是唔想聽到呢件事是真實

頂部

francais (咩咩)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (飄忽的豬)
性別 男
UID 8141

精華 0
帖子 5576
積分 17581   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-8-21
來自 你話邊就邊啦
狀態 離線

發表於 2006-9-18 10:48 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 francais 為MSN好友 通過MSN和 francais 交談 Gmail
真係好白癡,好可憐的狗狗……

氣球到某個高度酒會爆,跟住只狗仔咪會跌死,甘高一定會死得好慘……

花子姐姐 :
希望氣球慢慢漏氣
狗狗可以平安到達地面就好喇

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

呢條片係比人拍既﹐只係模疑番呢件事黎拍。
片中女角同狗狗都係假既。
堆氣球最後升上去時係無野既﹐大家放心。
但係報導所指既照片就唔知真定假了~
都未睇過。

但係韓國呢個女仔真係有點。。。
細狗仔咁輕﹐點會放手比佢飛架~
掛一兩個波波靚靚咁影下相就話得姐~
唉。。。

恕我直言﹐正常邏緝底下﹐無得救。
花花﹐你祝願狗狗早日幸福仲好啦~

花子姐姐 :
呢條片是假的嗎?
是就好了
唉~~~狗狗畏高架
唔跌死都嚇死喇
真是低能

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-9-23 01:27 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
拍到成個mv咁
個少女自首?唔係掛~~~~佢係video裡面d表情超假
賤呀!!!
隻狗仔咁可愛都唔好咁搞佢丫
太過份喇

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

浩魂     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 12435

精華 1
帖子 116
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-9-20
來自 Canada
狀態 離線

發表於 2006-9-23 02:19 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 浩魂 為MSN好友 通過MSN和 浩魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
好果係真,真係冇眼睇了.
有時諗起有d 人真係對d 寵物變態嫁. .
唔想養咪唔好養lor 唔洗對d 寵物咁掛, 寵物都係生命黎的!

頂部

avawan     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 2697

精華 0
帖子 4299
積分 121   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-1
來自 vancouver
狀態 離線

點解佢咁無人性架!一條生命啊!睇完個心好痛,要是真的話,那狗bb死亡前一定很驚悚,咁高........,唉!咩嘢人嚟o架,仲要放上網教壞細路。應該拉個女仔告她虐畜。

頂部

快速美言