遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 第一次覺得big 6唱歌好聽-_-"
  DAZE     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 273

精華 0
帖子 303
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-27

第一次覺得big 6唱歌好聽-_-"

出哂事....好迷件big 6.周圍search佢d料...大鑊...我唔想咁呀....不嬲都勁憎big6.&唔會聽周董既歌..尋日搭個fd順風車返屋企.聽到周董首千里之外..繼續都係唔知周董唱乜...但係之後聽到條big6個part..即刻諗係唔係周董..then我就係咁repeat個big six個part..覺得佢唱得好掂...周董真係要自己諗....件big6個part好聽過佢唱個part....=.=''

死火...我對big 6開始有好感.....頂.....唔好la....我唔想呀.../.\

頂部

melonpan     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 233

精華 0
帖子 34
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-26

近排好少聽國語歌...
邊個係 big6?!

DAZE :
姐...=0="D大佬棍頭統稱姐.....
以前做sales....好怕d big6客...一黎煩...二黎煩不特止...重要成叉日聲大夾惡...乞人憎到死....三...好難同佢地溝通..我國語唔係好....有d big six就懶醒扮勁...學人講廣東話...又要講到變哂形...聽得唔清楚...又唔可以笑...又要扮聽得明..好易撞板比人媽.......你做近motorola....但係佢地又唔知...走黎問你nokia,s.e..唔答佢又好似好衰.答佢又分分鐘比人媽..解釋比佢地聽佢地聽我唔可以答佢地又唔明...好多sales都會叫呢d客做big six...貪.講英文..係d big six面前都可以大大聲咁講...叫第二d人黎sell呢堆big six..比定心理準備佢地.but..其實好多big6英文好過好多hk ppl law.以前井底之蛙先會敢講...比著宜家我實唔敢..=.=''

我講個個big six叫費玉清....救命呀..我諗都唔使諗..就可以講到佢個名la.....我唔想記得呢件呀牛呀狗呀.....頭先重好白痴咁學佢咁唱....痴線ga....-_______-|||||

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2006-9-14 03:29 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 melonpan 於 2006-9-14 12:37 PM 發表
近排好少聽國語歌...
邊個係 big6?!

big6=大陸?

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

費玉清同周董都係台灣人wor !
咁快就將佢地回歸祖國 !?
不過雖然周董唱歌似南無佬 ,
但佢d歌好有商業元素所以勁紅 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

melonpan     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 233

精華 0
帖子 34
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-26

DAZE :
我講個個big six叫費玉清....救命呀..我諗都唔使諗..就可以講到佢個名la.....我唔想記得呢件呀牛呀狗呀.....頭先重好白痴咁學佢咁唱....痴線ga....-_______-|||||

我知 big6 係個統稱黎, 但係冇諗過有個歌手又叫 big6囉
佢唱個首歌咁易上口, 實係好好聽定喇?

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

DAZE: RMK added - PID 23216 [ view ]
DAZE: RMK added - PID 23216 [ view ]

最後回覆日期: 2006-9-14 04:56 PM
  編輯帖子
快速美言