遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: “本週一嗲” ﹕老邪魂龜天國之謎
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

“本週一嗲” ﹕老邪魂龜天國之謎

見你地咁鍾意討論呢條題﹐就開黎比你地嗲一嗲啦~
即係我之前提過既﹕
先會出一條特定題目﹐大家可以跟據題目而回答﹐之後一路傾一路自由發揮﹐
大家會發現傾傾下﹐可能會同特定題目係無關~ 條件係唔可以忽然另開問題~
即係必需要同之前個POST 有小小關連﹐之後先越岔越遠~ 咁就係真正既吹水囉﹗

係呢個POST 入面﹐我會揀好REPLY 黎加分既﹗即係好笑、有創意之類啦﹗
即係我話加就加囉﹐明無﹖﹗
呢個POST 會有五日時間比你地玩的﹗即係18/9 我得閑個陣會黎LOCK POST 架喇﹗

由於我唔能夠將之前我地既快美分割黎呢度﹐唯有C & P 比你地嗲落去啦~

四嬸:         最衰老邪魂龜天國,如果唔係我諗佢\都會出黎澄清
毛滴屎:         老邪已經魂歸天國﹐幾時既事﹖有無去人口失蹤調查睇下﹗:O
四嬸:         人口失蹤冇用架,佢\死亡証都出埋.骨都化埋.冇得搵
毛滴屎:         唔緊要化左灰我都認得佢\﹗
四嬸:         佢\跟住美國架穿梭機上太空天葬wor
毛滴屎:         化做塵埃﹐咁享受﹗
三姑:         好做唔做﹐走去做太空星塵﹗鬼唔望D 太空VIRUS 再毒死佢\多次﹗哈哈~
毛滴屎:         點解三姑鬧得咁毒啊﹐人都已經唔係度﹐算啦﹗
Edmund:         3姑鬧锝好啊~
無主孤魂:         老邪....點死架.....比人激死呀???
毛滴屎:         卑人鬧死架﹗鬧到卑三姑既口水浸死﹗
三姑:         毛滴屎﹐唔關我事架~
毛滴屎:         HUH﹗唔關你事﹐咁我咪怪錯左人。邊個D口水浸死佢\既﹖
三姑: 你點知佢\係比口水浸死先得咋~ 唔係辦法窩﹐我地係咁RE 呢個POST 講死老邪~ 等我搞搞佢\先得﹗

最後編輯: 三姑 : 2006-9-13 10:41 PM

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

毛滴屎     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 169

精華 0
帖子 674
積分 483   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

#回復三姑: 你點知佢\係比口水浸死先得咋

咁多人一唱一和﹐都講緊佢名﹐唔卑口水浸死﹐咁仲有乜原因啊﹗

頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

咁都唔代表佢係浸死架﹖﹗
其實﹐係咪真係死左﹐定係寃魂不散﹐定係點。。。
都無人肯定呀~

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
頂部

無主孤魂     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-9-13 10:36 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
到底......四嬸話老邪瓜左......
四嬸係邊個....???
佢d料係邊到黎....???

如果老邪瓜左....我呢隻孤魂點解見佢唔到/??

加利仔有 3 樣野唔好:無速度 ,跑得慢 ,唔夠快。
頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-13 10:36 PM 發表
到底......四嬸話老邪瓜左......
四嬸係邊個....???
佢d料係邊到黎....???

如果老邪瓜左....我呢隻孤魂點解見佢唔到/??

係咪你四圍蕩﹐先唔見其他魂咋﹖﹖
話時話﹐呢個四嬸點解會知咁多野﹖

最後編輯: 三姑 : 2006-9-13 10:42 PM

頂部

無主孤魂     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-9-13 10:49 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-9-13 10:39 PM 發表

係咪你四圍蕩﹐先唔見其他魂咋﹖﹖
話時話﹐呢個四嬸點解會知咁多野﹖

我係一間酒舖既店主嘛......
我間舖叫...."四圍酒棧"

加利仔有 3 樣野唔好:無速度 ,跑得慢 ,唔夠快。
頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-13 10:49 PM 發表

咁咪就係點解你唔見老邪囉~
你間四圍酒棧﹐又唔係酒多﹗
你又四圍走棧﹐更加無客啦~

我都唔知自己講緊咩﹗﹗哈哈哈~~

頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-9-13 10:54 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-13 22:49 發表

依!!!你 "四圍酒棧" 唔知會唔會有日老邪入去飲番2杯呢???
如果見到就幫我招佢返來囉~~~

頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

四嬸速速現身﹗﹗﹗報上名來﹗﹗急急如律令﹗

(慘喇﹗今晚我咩事幹呢﹖咁多野講既。。。)

頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-9-13 10:57 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
今晚老邪會唔會喺你身邊呀~~~
佢咁寃魂不散~~~
變成星塵都掛住你吓嘛~~~

頂部

快速美言