遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] Online Live TV [sloved, Many Thanks]
  loyeah     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 151

精華 0
帖子 16
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-24

Online Live TV [sloved, Many Thanks]

請問有冇web site 或 program 睇 online Live TV (e.g. TVB, ATV...)
因為我屋企無電視, 又唔想成日用bt download節目,
如果有得live 用pc當tv睇就好!
謝謝!

最後編輯: loyeah : 2006-7-12 01:24 AM
頂部

ForeverFriend     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 22

精華 0
帖子 246
積分 584   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 U. S. A.
狀態 離線

http://www.pplive.com/zh-cn/index.html

朋友曾經介紹過這個 web-site 給我.... 但我自己就沒有認真試過..... 不過你可以試試看...看看可否幫到你...

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我以前用過一個好似係叫 ppstream  (唔記得左﹐sorry.. )﹐有試過睇 tvb 架!!  唔錯喎﹐少少  delay﹐但都幾 live 既感覺呢!!  最可惜係我呢邊同 hk 日夜調轉﹐所以當我晚上得閒睇時﹐ hk 係早上﹐無咩好野睇.. 只係做香港早晨。

但其實岩  d 無做野既家庭煮婦﹐朝早一開就可以睇 hk 黃金時間 d 劇。

頂部

dragonli     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 101

精華 0
帖子 423
積分 1190   詳情

閱讀權限 50
來自 一個遙遠的星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-7-10 09:02 發表
我以前用過一個好似係叫 ppstream  (唔記得左﹐sorry.. )﹐有試過睇 tvb 狠梒遄M所以當我晚上得閒睇時﹐ hk 係早上﹐無咩好野睇.. 只係做香港早晨。

但其實岩  d 無做野既家庭煮婦﹐朝早一開就可以睇 hk 黃 ...

ppstream岩岩先用完,屋企無有線,所以睇世界杯都會靠佢。

但係你同香港個時間係調轉,所以你要睇live既香港劇集,會係有d困難!

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

最後編輯: ohahamok : 2006-7-11 12:41 AM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dragonli 於 2006-7-9 10:04 PM 發表

ppstream岩岩先用完,屋企無有線,所以睇世界杯都會靠佢。

但係你同香港個時間係調轉,所以你要睇live既香港劇集,會係有d困難!

咁你可唔可以話俾大家知點用 ppstream 呢?  因為我唔記得左...

頂部

藍之初
性別 保密
UID 151

精華 0
帖子 16
積分 100   詳情

閱讀權限 30

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-7-11 12:39 AM 發表
http://mirror.tvants.com/
可以試吓螞蟻tv !

http://myweb.hinet.net/home10/musicbetty/tv/index.htm
呢個都得 !

連唔到? 係咪太忙~?
thx

最後編輯: loyeah : 2006-7-12 01:18 AM
頂部

藍之初
性別 保密
UID 151

精華 0
帖子 16
積分 100   詳情

閱讀權限 30

連到啦~! 用tvatv
多謝各位幫忙~!

頂部

eckk     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 838

精華 0
帖子 8
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-13

thank you for sharing

頂部

dragonli     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 101

精華 0
帖子 423
積分 1190   詳情

閱讀權限 50
來自 一個遙遠的星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-7-11 22:56 發表

咁你可唔可以話俾大家知點用 ppstream 呢?  因為我唔記得左...

下載:http://www.ppstream.com/download.html

先 install ppstream,裝完後個 program 會分左中右,左邊係各國電視台,中間係畫面,右面好似係一d至hot既節目(唔係太記得),你要選台就係左邊選便可以了。

頂部

快速美言