遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 三姑,0的怪碼post好煩呀
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

三姑,0的怪碼post好煩呀

如題啦
有無辦法搞下佢呀?

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-10 02:04 PM 發表
如題啦
有無辦法搞下佢呀?

我地經已啟用左註冊驗證碼﹐ robot 唔會咁易可以自動註冊到﹐但我地相信佢地一定有好多方法去賣廣告﹐都幾難完全防止。
所以目前我地版主只可以見一個,del一個~~

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

原來係咁!

頂部

totoro     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 29

精華 0
帖子 340
積分 118   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-23
來自 Canada
狀態 離線

so many ad. ah...

VI扢數賒聊扢數婦蚾扢數ㄛ梓祩扢數logo扢數ㄛす醱扢數   
aVMRkOqT
2006-9-10 0/0 0 2006-9-10 03:10 PM
by aVMRkOqT   

杻歎賒聊扢數 厙桴扢數 諦誧壽炵..璃 陓洘..楷..璃   
IIacyJUn
2006-9-10 0/0 0 2006-9-10 03:04 PM
by IIacyJUn   

藻迖蹕嶺Q   
NLAZMNQb
2006-9-10 0/0 1 2006-9-10 01:00 PM
by NLAZMNQb

ah_cho :
係呀係呀
仲要唔知佢寫咩
咁個人咁得閒0係度搞亂檔架

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

想知佢地寫咩好容易ga jar
係檢視個欄揀編碼跟手剔簡體就ok啦

ah_cho :
原來係咁
唔怪得我有時收到0的email都係咁怪喇

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2006-9-10 03:45 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
I don't think it will do any good to ban the member.  If you look at his profile, he only submitted 5 posts.  And all other previous members who posts advertisements, they only submitted 5 posts and they don't use the same account next time.  That means everytime they open a new account and submit 5 posts and they don't use the same account again.

If they use a robot to do this, we may be able to figure out a way to stop them.  But if they do it manually (i.e. if they manually register for an account and post 5 ads and left), we really cannot do much.  All we can do is to clean up the ads posts when we see them.

Thanks for your help and concern though!

From: mickeyGoUp

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

如果係咁,不如請幾個member專門負責刪除呢d廣告啦
如果下下only靠版主既都唔掂啦
係咪?

ah_cho :
我都係咁話

頂部

毛滴屎     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 169

精華 0
帖子 674
積分 483   詳情

閱讀權限 40

D人又真係幾無聊﹐搞咁多呢D廢野

頂部

antonylau     Rank: 3
青出藍 (蕃薯媽....)
性別 男
UID 201

精華 0
帖子 1963
積分 299   詳情

閱讀權限 40
來自 九龍觀塘
狀態 離線

發表於 2006-9-10 06:00 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 antonylau 為MSN好友 通過MSN和 antonylau 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
我地版主會盡努力去睇緊的,令到大家玩得開心,不過最緊要每個版都要有版主管理先好,否則得鐘點女傭 係唔夠架.............

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

多謝各位既熱心﹗

各區版主會將自己既版區盡量整理好﹐務求令呢D 廣告POST 盡快消失~

但始終唔可以24小時都係樹﹐所以有時點都會有幾個係度~
放心啦﹐有花花同鐘點幫手鏟廣告嘛﹗
仲有呀ykwan850﹐我只可以鏟本區既廣告架咋﹗
不過如果你見其他版區都有﹐都可以PM 我﹐我再係版主區通知其他版主既~
thanks~

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

快速美言