遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 古怪(好好笑)既教授
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

古怪(好好笑)既教授

返左學幾日,發現最好笑既就係今年教我其中一科既prof
佢係香港人黎架(我0係加拿大讀書,所以比較特別),仲要係好typical既香港人,tips題補習班0個隻
第一日返學就著到成個白馬王子(八十年代0個隻)咁
個樣仲好似蔡lone華,所以我地叫佢做sure A(如果你有睇男人之苦你就知係咩)
仲要係楂"波子",日日返工似去飲

等我遲0的偷影佢個靚仔相比你地睇啦

咁你地又有無見過0的咁可愛既老師?

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-9-9 12:55 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-8 11:33 PM 發表
佢係香港人黎架(我0係加拿大讀書,所以比較特別),仲要係好typical既香港人,tips題補習班0個隻
個樣仲好 ...

我就唔係好覺身邊曾經有呢類prof/先生
或者呢個時候諗唔起掛~~
不過我都有個math teacher係香港人
有次放左學同芬叔去麥當當食雪糕~原來佢坐正我後面~~
聽到佢話好唔鐘意呢度~~
但又唔可以話番hk就番之類
(當時我經常skip佢堂~所以佢都唔係幾鐘意我)
得意既係~佢既英文麻麻~~講gravity變左gravy~~ "

ah_cho :
gravity?哈哈
我都識一個香港prof,佢算係我朋友,差唔多年紀
不過佢唔係教我間u
佢都好好笑,成日話過黎呢邊教書係為錢
佢岩岩結左婚,老婆由香港黎讀master同結婚
佢就教書,好好笑,我地成日話佢正一師生戀 (其實佢老婆係佢 0係香港讀undergradute時既同學)

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-9-9 01:24 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
ykwan850 :
gravity?哈哈
我都識一個香港prof,佢算係我朋友,差唔多年紀
不過佢唔係教我間u
佢都好好笑,成日話過黎呢邊教書係為錢
佢岩岩結左婚,老婆由香港黎讀master同結婚
佢就教書,好好笑,我地成日話佢正一師生戀 (其實佢老婆係佢 0係香港讀undergradute時既同學)

咁得意既~~
有d咁有趣既prof都唔錯丫~~ =D

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2006-9-9 03:58 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
拭目以待他的great look哦~

ah_cho :
好好,等我星期二有佢堂就去影

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Edmund 於 2006-9-9 03:58 PM 發表
拭目以待他的great look哦~

你講佢咁型 ...   我都想睇相 ...          

我之前讀 college 都有個好型o既阿 sir ...  三十出頭 ..    :D

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

蔡儂華白馬王子LOOK﹗﹗﹗嘩哈哈哈。。。
正呀﹗﹗仲開波子窩~ 型丫﹗

你地係直頭係佢面前都稱呼佢做SURE A﹖

ah_cho :
都無話0係唔0係面前
佢一上完堂就最快走人,仲要快過0的學生
所以同佢無咩交流

我0個班得我同另一個香港人咋
其餘都係"國內朋友",我都無咩同佢地傾計
我諗佢地唔知咩叫"sure a"啦

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

#喵語*﹋     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 197

精華 2
帖子 205
積分 130   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-25

我有唔只一個老師係咁o架∼
第一個∼* 其實佢唔係教我o既∼
只係成日o係我o地上緊堂o既時候就o來做o的 promotion
話比我o地知佢係 econ o既 professor∼* 佢要一o的學生去幫佢手做o的實驗∼
actually 係做一o的好似問卷o既o野囉∼ 但係要直接o係電腦做∼
幫手o既學生有錢收o架∼ 幾正o架∼*

我對一個人講o野o既發音∼ 都叫幾敏感o架∼*
一聽佢開口講o野∼ 我已經知佢一定係香港人∼
我o的鬼仔朋友話呢個 professor 講o野好怪∼*
因為我成日都o係 computer lab 上堂∼
我一個禮拜幾乎日日都見到佢做 promotion∼*
有一次我聽佢講∼ 話個 test 同 financial cd 有關∼
咁我就好其奇點解 financial o既o野會有 cd 呢咁∼
最後比我發現∼ 佢係講 financial series 囉∼
完全唔同o既o野∼ 都可以講成咁∼

ah_cho :
咁咪好只芬姨個老師咁?

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-9 12:33 PM 發表
個樣仲好 ...

咁可愛既prof我就未見咁可愛既prof啦
黑人憎既就有...真係唔好提

ah_cho :
算啦,讀完又合格就得啦!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我以前遇過一個我地稱佢為 馬伯 既 prof。  佢成七十歲﹐但仍然好好學﹐有幾個學位但仲讀緊 PhD。  佢既英文好令人難忙﹐每次上堂有 d 朗誦 feel:  Todayyyyy, we will move ooooooon.   又或者:  And themmmm (then), simply go baaaaack..  

我地茶餘飯後好鐘意學下佢講野, snaku 一定記得!!!  

三姑 :
呢個先生講野好形呀﹗﹗我又學下先咋咋咋咋~~~

頂部

CoolQQ     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 301

精華 0
帖子 247
積分 474   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-28

攪笑既就無了...... (暫時諗唔到)
古怪既就有.....

我遇過一個..... 老到行唔郁,
要用 stick 支持住身體... (有碌果d4腳 stick, 醫院度應該會見過)
行路每分鐘得幾十步既速度...
帶住一副厚到唔可以再厚既眼鏡.
初步估計係 80 - 90 歲.

佢講野把聲..... 係weak到... 聽唔到.
過左一排..... 佢搵左個 TA 黎教.....
唔係正式既prof 呢........
結果........ 果堂 Physics... 衰晒......

好敬佩佢咁敬業~

ah_cho :
佢教0個科好特別架?無人可以代替?

頂部

快速美言