遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 開學日
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

而家我班入面既同學"仔" 個個都同我爸媽差唔多年紀呀
成幾十個代溝,希望唔會有group project啦

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2006-9-10 02:41 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-9 03:17 AM 發表

其實都無所謂既~又唔係做人世
我都有個師奶frd~~~得閒我地都會去飲下茶咁~前幾日佢先打比我~不過我唔得閒

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-9 03:17 AM 發表

我覺得有D大過自己既同學都唔錯AE
好似我去讀日文個時
除左我同另一個同學仲讀緊書之外
其他都大我地好多既
但係我地成班都不知幾融洽
成日都出去食飯飲野
上星期仲約左幾個一齊去OCEAN PARK玩
而且九月升YEAR3仲約埋一齊報同一班TIM
所以我覺得你應該開放D試下同佢地相處囉

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-9 16:17 發表

咁係外國好興既噃, 得閒咪重返校園囉,至緊要你有錢交學費,
香港都興自我増值啦, 做到老學到老呀.....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

但係我既情況就慘0的啦
我岩岩grad左就繼續讀,但係佢地個個都好有工作經驗
自己覺得佢地識野多過我地,永遠都係佢地岩
好似細個你爸爸媽媽教你做人咁
永無discussion,只有"learn from them"

最慘係佢地最喜歡上堂講國語,仲要係當住個prof面前呀
咁其他同學仔就會覺得我同佢地係同族

不過我不嬲都係同鬼仔玩,佢地成日同我投訴
話0的國語人好唔respect佢地,自己由得自己講

咁你話點啦,我話佢地又唔係,唔話佢地又唔係

頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2006-9-10 04:46 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-9 03:21 PM 發表
但係我既情況就慘0的啦
永無discussion,只有"learn from them"

最 ...

同年紀大既人做frd 有好處
就係人地經驗多~
屋企人同你講就會覺得係煩
但如果係frd講~就會受落好多同聽得入耳
聽多d無壞
做frd更加無問題~唔洗太介懷既
take it easy啦~~ ^_^

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ykwan850 於 2006-9-10 04:21 發表
但係我既情況就慘0的啦

最 ...

果 D 係咪由中國來的國語人呀,
係就特別 difficult ,佢地唔會咁易聽年輕人講既 ,
如果係 , 你咪彈遠 D 坐囉.
或者扮唔係幾識講國語, 會唔會好少少呢 ?

ah_cho :
係呀係呀,fresh off the boat
我都試過彈開,但係每班都得十幾人
佢地族人都有成十人啦
我琴日坐0個個位本來得一張凳
點知佢地可以自己搬其他凳過黎坐
其實0個時其他地方仲有空位架
0個個叔叔仲要係一隻大"狐仙"
真係忍唔住啦

頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2006-9-10 05:11 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
但係忍唔到都要忍架喎~~
一係你drop左個course~一係等佢地drop~
但兩個可能性都唔太大~~
當練eq啦

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ykwan850: RMK added - PID 19724 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 19765 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 19868 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 19833 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 20074 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 20108 [ view ]
ykwan850: RMK added - PID 20864 [ view ]

最後回覆日期: 2006-9-10 05:06 AM
  編輯帖子
快速美言