遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 天藍茶舍下之名人錄
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

天藍茶舍下之名人錄

無論你係新會員定係老朋友﹐以下猛人你不可不知啊﹗

新天藍團員篇

- 花子姐姐  (身份﹕新天藍超級版主)
人見人愛既花花﹐最鍾意愛犬亞肥。所有同寵物有關既野都關佢事﹗
最叻係失憶同訓覺﹗

- mickeyGoUp   (身份﹕新天藍版主)
人稱米奇﹐自稱論壇打雜﹗﹗  最鍾意食野、食野同食野﹗
永遠唔知佢幾時會鼠去邊區留言﹖﹗小心﹗

- snaku (身份﹕新天藍版主)
身份神秘﹐無乜人知佢行蹤、職業、甚至性別﹗﹗
最差係用電腦打中文﹗

- suk (身份﹕新天藍鐘點女傭)
身份仲神秘過snaku﹗我都唔知點介紹好﹖﹗

- 斯仔  (身份﹕潮流特區版主)
論壇豬兜﹐潮玩高手。

- pandora26 (身份﹕自貼、娛樂版主)
傳聞panpan 收藏很多會員玉照﹐小心你個頭~

- ll208  (身份﹕情感天地版主)
又名藍斯。最鐘意音樂﹐同埋傾心事~ 有心事請自行聯絡佢本人﹐或去佢個版。

- 夜一 (身份﹕電影新天版主)
聽聞半夜一點你就會見到佢。。。 好驚呀~~

- ka*chun (身份﹕動畫新天版主)
曾經拯救過遇溺既三姑。

- sute_snoopy (身份﹕時事討論版主)
又叫比比﹗成日去“金沙”附近玩泥沙~

- ultraegg (身份﹕超蛋﹗)
耐不耐就走黎講兩句﹐但講得有道理既蛋散﹗(最近學人做魔鬼, 自稱魔鬼學神﹗-_-! )

- koon1218 (身份﹕就係koon 囉)
成日話自己開既吹水post 小人回﹐好邪窩﹗
最近又做埋 韓/日語 TV Drama 版主!!

- Woodstock (身份﹕JQ)
一位中日劇毒太深, 無藥可救的JQ!
試過放假時日接夜不停睇, 頭暈都要睇, 情願CALL IN SICK唔返工O既另一位新任日 / 韓 TV Drama 版主!
但佢認為係Koon Koon呀4, 負責執頭執尾喎! (不過我擔心佢只會負責睇晒d 劇)。

其他榜上無名既版主﹐係因為我係茶舍少見你囉~ 唔係你唔猛啊~

最後編輯: ultraegg : 2008-2-23 07:21 AM

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

會員篇 排名不分先後

薰衣草 (身份﹕芬姨)
經常掉低芬叔。發帖排行榜占一重要值位。

Edmund (身份﹕八卦友)
出既題目成日都係問人野既~

毛滴屎 (身份﹕屎)
成日爭住出每日吹水“鋪屎”﹗

elia(身份﹕前輩﹐自稱黃綠E生)
黃即是秋天啦,老啦; E 即是Elia, 講得對便是" E " 生,說不對便是黃綠囉﹗

倫二少 (身份﹕二少)
成日去玩﹐又成日嗌無錢洗既人~ 又自稱乖乖仔省家仔一名、無不良嗜好
樣貌平平.....單身貴族。問你驚未~

ryuhei (身份﹕Ryu)
雙失青年2字出頭無所事事唔玩自閉終日無聊夜晚狂睇波之人~

ohahamok (身份﹕貪玩o既中年師奶)
一把年紀成日玩電腦~

期待郎中... (身份﹕傾心緣客仔)
過黎唔係傾計﹐黎親都問野既~ 就快唔比你入黎問野架喇~

ah_cho (身份: 剛轉返自己名的嘈嘈, 前身份係ykwan850)
一路以黎比人誤會姓關o既陳姓女子!
初初只係download野就閃, 但後來唔想無晒分, 所以只用繼續用佢隻佬個ID, 最後得米奇出手先可做返自己的嘈嘈!!

型男E仔 (身份:貼好多靚女相的住家男人?)
剛為人父的住家男人, 但奇在成日都有咁多女明星相可以出黎, 莫非佢係傳說中的狗隻隊?

francais (身份:讀書中的咩咩)
咩咩係佢的暱稱, 佢話佢都唔知自己係點, 但為o左可以玩forum而加多個"a"字的Francis就係佢!

Zebra (身份: 我叫屎把啦 ..... )
自稱係老老餅一個, 最o力係識洗$$$$但唔識搵銀
最喜愛食飽訓及好食懶非

- flash2man (身份﹕呀閃 / 前電腦區其一版主 )
新天藍唯一擁有"一閃一閃"絕技o既前版主
比喻為論壇內o既小星星
每每都係一閃即逝, 又會特然出現!

- dragonli (身份﹕前電腦區其一版主 / 前茶舍版主。)
dragonli話呢個係真名黎架窩﹗唔通李龍兒就係佢﹖

榜上無名既會員又係唔洗擔心你唔猛﹐都係三姑唔見你係茶舍留言姐~

最後編輯: ultraegg : 2008-2-22 11:33 AM

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2006-9-6 11:52 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
三姑,多謝你的介紹。可是爲什麽你沒介紹你自己呢?

三姑 :
我。。。唔知寫咩好嘛~ 哈哈

最後編輯: koon1218 : 2006-9-6 11:55 PM

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

回覆 #3 koon1218 的帖子

等我來介紹啦.......
三姑 (身份 : 天藍茶舍板主 )
暱稱: 六婆 ,  靚 女一名 , 住於忘憂山莊 , 清麗脫俗 ,善解人意 ,
如有任何煩惱 , 可隨時到茶舍找她吹水 , 定必煩悶盡消~~~~

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

hey,
我應該係:雙失青年2字出頭無所事事唔玩自閉終日無聊夜晚狂睇波之人~
三姑你既介紹未免太鍚住我喇~~~

三姑 :
對對對﹗﹗唔記得左你叫我改成咁添~ 改左喇﹗:P

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2006-9-7 01:19 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
好happy....竟然有我份~

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

回覆 #1 三姑 的帖子

三姑姐, 你唔記得寫 安娜 , 期待郎中 , antonylau , mokhowai , ah_chu46 ,
flash2man ,tomatosoup , 型男E仔  , 冬冬......
係咪會後補架~~~~?

三姑 :
小出現係茶舍既未會寫住架~

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-9-6 22:29 發表

忽然諗起老邪∼ -o-”

三姑 :
咁你都得﹖﹖好掛住佢咩你~

頂部

antonylau     Rank: 3
青出藍 (蕃薯媽....)
性別 男
UID 201

精華 0
帖子 1963
積分 299   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25
來自 九龍觀塘
狀態 離線

發表於 2006-9-8 12:49 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 antonylau 為MSN好友 通過MSN和 antonylau 交談 ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 elia 於 2006-9-7 04:16 發表
三姑姐, 你唔記得寫 安娜 , 期待郎中 , antonylau , mokhowai , ah_chu46 ,
flash2man ,tomatosoup , 型男E仔  , 冬冬......
係咪會後補架~~~~?

真係唔好意思,我真係好少黎茶舍.......我諗我要多的黎,等阿三姑認得我先。

三姑 :
我忍得你~~~ 不過你小留言﹗信唔信我寫衰你丫喇﹗哈哈~

頂部

zafiro     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 143

精華 0
帖子 114
積分 210   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-24

自我介紹先,一個日日係天藍茶舍,
但甚小發言,同唔識打字o既中年人,
我諗我要多發言,等三姑認得我先~!!

三姑 :
我都記得你架﹗你留多D言﹐我寫好你﹗哈哈~

頂部

快速美言