遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 老千最新相簿加行蹤 , 另今期763期壹本便利,講森林國度飛仔森事件.
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 bskybsky 於 2006-9-7 09:46 AM 發表

jenny不是王分, 邊個係邊個唔重要,仲有好多好多人被佢呃左錢 佢地都係受害人..,又可以話佢地太好人,太信人,太蠢,乜都好,呢段報導最重要既訊息,係話俾大家知唔好輕易相信陌生人,唔好亂借錢俾人.

同埋話俾大家 ...

我記得當時已經有會員質疑森林做咩要籌咁多款 !
後o黎好似俾人ban咗a/c ~
雖然我都有捐款 , 但係自願o既 ~
當時覺得森林係個好地方 ,
到而家都有d唔捨得 !
希望被騙o既人收拾心情啦 ,
正所謂惡人自有惡人磨 !
佢會自食其果o既 !

最後編輯: ohahamok : 2006-9-8 12:35 AM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

無主孤魂     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2006-9-8 12:28 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
鴨仔.....我建議你唔好再係到多言了.....

大家信既.....自然會信......唔信既.....再多講亦無謂....

加利仔有 3 樣野唔好:無速度 ,跑得慢 ,唔夠快。
頂部

青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-9-8 12:30 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-9-8 12:18 AM 發表

我記得當時已經有會員質疑森林做咩要籌咁多款 !
後o黎好似俾人ban咗a/c ~
雖然我都有捐款 , 但係自願o既 ~
當時覺得森林係個好地方 ,
到而家都有d唔捨得 !
希望被騙o既人收拾心情啦 ,
正所謂惡人 ...

.....捐同借....係兩回事.....
用欺瞞既身份去借.....就係欺詐......

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無主孤魂 於 2006-9-8 12:30 AM 發表

.....捐同借....係兩回事.....
用欺瞞既身份去借.....就係欺詐......

我明白 ! 亦都好同情事主 ~
但係都係果句"收拾心情" ,
因為而家繼續難過都無補於事 !

頂部

青出藍
性別 男
UID 186

精華 0
帖子 432
積分 287   詳情

閱讀權限 40

發表於 2006-9-8 12:41 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 無主孤魂 為MSN好友 通過MSN和 無主孤魂 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-9-8 12:39 AM 發表

我明白 ! 亦都好同情事主 ~
但係都係果句"收拾心情" ,
因為而家繼續難過都無補於事 !

佢......冇難過好耐啦....
仲有大把野等佢做.....
目標係要個賤人....錢...名...乜都冇....

這....只是開始.....

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

不過有一件事籍得一提的﹐就是 這項報導 與 森林國度籌募經費 並不可以相題並論。

森林國度當時租用的兩部伺服器的而且確是每月需要繳交起碼二千七百多港元 (包括月費及硬件升級費)﹐而飛仔森的確是有一次過繳付了全年的費用 (這一點網絡供應商負責人 Matthew 可以做證)。 所以當時為森林國度而籌募經費來支付費用乃屬事實﹐所籌得的數目亦只足夠 cover 兩部 server 費用一年多的費用。

所以會員們的捐款絕對沒有白捐的。

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-9-8 12:50 AM 發表
不過有一件事籍得一提的﹐就是 這項報導 與 森林國度籌募經費 並不可以相題並論。

森林國度當時租用的兩部伺服器的而且確是每月需要繳交起碼二千七百多港元 (包括月費及硬件升級費)﹐而飛仔森的確是有一次過繳 ...

明白 ! 我亦唔覺得當時自己捐款係傻 ,
因為當時真係覺得森林係一個好地方 !

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-9-8 00:58 發表

明白 ! 我亦唔覺得當時自己捐款係傻 ,
因為當時真係覺得森林係一個好地方 !

我都同樣係覺得森林係一個好地方, 所以誤以為飛仔森是好人......

頂部

花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ka*chun 於 2006-9-7 04:45 PM 發表

突然間覺得自己係佢ge幫凶.....(((
= =""

心同感受
當初一腔熱誠咁幫手搞好森林
點知倒頭來比人擺埋上台
知道事實真相後真是好嬲好慶
佢利用晒所有版主的信用和熱誠來奠定自己壇主的地位
全世界都讚佢是大好人的時候
佢就默默利用我們對佢的信任來呃呃騙騙
只怪自己無想到佢的目標除了版主外
原來全世界的會員和打機群才是佢目標
因為版主間差不多己互相認識
但是會員間私下接觸的不多
所以佢可以分別同時間問好多人借錢都無人知
如果當初唔係鴨仔出個 post 話借左錢比人收唔返,我都無諗過咁多人賴野
一睇鴨仔個 post 個心震一震,好驚佢真是比呢個人呃錢
後來直接問鴨仔才肯定呢件事同此人有關
估唔到有人厚顏無恥到這樣

頂部

pat258     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 452

精華 0
帖子 53
積分 261   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-5
來自 加港兩邊走
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-9-8 12:50 AM 發表

森林國度當時租用的兩部伺服器的而且確是每月需要繳交起碼二千七百多港元 (包括月費及硬件升級費)﹐而飛仔森的確是有一次過繳付了全年的費用 (這一點網絡供應商負責人 Matthew 可以做證)。 所以當時為森林國度而籌募經費來支付費用乃屬事實﹐所籌得的數目亦只足夠 cover 兩部 server 費用一年多的費用。

所以會員們的捐款絕對沒有白捐的。

原來森林的關閉是和這個賤人森有關........

雖然捐款有用黎交過 server 租,但是否只是部份捐款?其餘的捐款呢?    而且賤人森交 server 租,是門面功夫,是要呃人信佢......  仲有賤人森利用森林國度行騙,養好佢呢個行騙平台好讓佢呃多d人錢......  呢條友都識d「放長線、釣大魚」........

好似係咪已經報左警?

有錢不是萬能,但無錢就萬萬不能!
頂部

快速美言