遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 變形金剛迷 250萬珍藏塞睡房
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

變形金剛迷 250萬珍藏塞睡房

英國一名玩具迷多年來收藏了超過一千件變形金剛玩具,估計總值超過二十萬英鎊(約二百五十萬港元)。他把這批珍藏放滿了睡房,因而成了其女友的眼中釘,近日更被她強迫賣走珍藏。

住在阿伯丁郡的三十二歲男子芬頓(Shane Fenton)不煙不酒,唯一嗜好就是收藏變形金剛,大部分錢都是花在玩具上。過去六年,他單是從美國一個網站買玩具,便已經花掉約二十萬港元。他把玩具統統放在主人睡房中,塞得滿滿的,令他和同居女友根本無法睡在裏面,多年來只得睡客房。

同居女友迫令割愛
芬頓正計劃和女友生孩子,而玩具便成了女友的頭號清算對象,迫使芬頓賣掉這些心頭好。芬頓正在整理玩具及找尋買家,他說:「如果統統賣出,足夠我還清房屋貸款兩次。」

ultraegg :
換轉係我, 比人殺咗好多次啦, 真係死完再死, 死多 3次都唔夠! 但話返轉頭, 有能力都唔係咩大問題, 話唔定廿年後, 升值至每盒過萬都唔定呢, 到時"呀女友"就唔投訢啦!

不過都應該唔影響屋企為大前題!

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

....there are ways to get around the problem, storage space rental or have a few trusted friends to hold on to some...etc.

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
a few trusted friends to hold on

我唔介意幫你收埋晒你 d 珍藏o架!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2011-7-4 06:24 PM 發表
我唔介意幫你收埋晒你 d 珍藏o架!   

Coolio 唔好信佢,佢連自己 d 都未必保得住!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2011-7-5 06:56 發表
Coolio 唔好信佢,佢連自己 d 都未必保得住!

都唔會 ...... 啩? 我 d 玩具99% 都未開盒就直接 storage

但 .... 近排呀女好留意我 d 玩具, 有幾盒已經比佢佔有咗 .....

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

<Coolio 唔好信佢,佢連自己 d 都未必保得住!>
<但 .... 近排呀女好留意我 d 玩具, 有幾盒已經比佢佔有咗 >

都係Geek Gik 雇Geek Gik 好 La

最後編輯: Coolio : 2011-7-9 10:41 PM

Don't follow the crowd: that's the easiest way to get lost.

What does not kill me makes me stronger.
頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ultraegg: RMK added for ultraegg - PID 312330 [ view ]

最後回覆日期: 2011-7-5 01:53 AM
  編輯帖子
快速美言