诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   對子女的附出

Set by ultraegg on 2011-1-16 10:26 PM
標題: 1月16日(星期日) 對子女的附出 嘅吹水post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

要排隊架?  唔係住嗰區就讀嗰間架咩?

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

師 奶 企 跳 要 脅 老 公 我 要 iPhone4 !

「Phone婦」(吞累)買機不遂嗌死。屋邨師奶盡心盡力照顧家庭,更為患小兒麻痹症幼女眠乾睡濕,終獲丈夫贈送夢寐以求的iPhone4手機作獎勵,可是她大懵只擁有兩日便弄丟,心如刀割,但希望丈夫體諒再買一部補償,惟年晚錢「手緊」被婉拒。婦仍死心不息狂(吞累),昨晨她在觀塘寓所舊事重提再碰釘時,竟以死作威脅,奔上走廊攀欄圖跳樓「死畀你睇」,幸被丈夫拉住及報警,始未釀成悲劇。

險為機死婦人姓黃(四十三歲),丈夫姓馮(四十四歲),夫婦育有兩子女(十八歲及十四歲),長子就讀中四,幼女患有小兒麻痹症,行動不便,一家同住翠屏北邨翠楠樓十一樓一單位。據悉,馮任職巴士車長,獨力孭起一家四口千斤重擔,而全家起居則由黃婦悉心照顧。消息稱,黃婦雖是屋邨師奶,卻依然緊隨時代脈搏,最近iPhone4熱潮更令她心思思,但她心明家庭經濟狀況,只能得個「恨」字。直至兩日前,黃婦獲丈夫送贈一部iPhone4作過年禮物,終得償所願。

天寒地凍搞醒老公
黃婦視該手機如珍寶愛不釋手,可惜兩日後在街頭大懵失掉,心如刀割,更對深愛的手機念念不忘,曾多次要求丈夫再送一部,惟因價錢近五千元,加上臨近歲晚開支增加,馮「計過條數」,決定婉拒,令妻子極感失望傷心。

昨晨六時,黃婦心繫手機,徹夜難眠,遂喚醒丈夫,再度哀求買iPhone4,馮因天寒地凍被弄醒已甚為不滿,又聽到妻子開口就是買iPhone4,不禁怒火直標,斷然拒絕。黃婦疑絕望下突然情緒崩潰,揚言「我死畀你睇」,說後即取起一張膠櫈,怒氣沖沖奔出家門。

踏上膠櫈跨過欄杆
馮見狀擔心其做出傻事,尾隨追截及報警,當追至十四樓走廊,赫見妻子踏上膠櫈企圖跨過欄杆跳樓,疑以死要脅,險象環生,立即撲前拉着妻子苦勸。警方及消防員趕抵,加入游說,黃婦初時仍大吵大嚷,惟經連番相勸終態度軟化,自行返回安全地方,她並無受傷,由救護車送院檢查。

大好家庭險因拒買iPhone毀於一旦,馮事後提及事件無奈地說:「iPhone4係導火線,冇乜事啦!」馮的女兒則指出,當時與胞兄仍在夢中,其後才知父母爭執,幸無釀成悲劇。街坊指出,馮兩夫妻感情不錯,之前絕少聽見他們吵鬧,平日馮早出晚歸,放假則與家人共聚天倫,是街坊眼中的好爸爸、好丈夫。有街坊獲悉事件後,認為女事主不夠體恤丈夫,浪費金錢追求潮流亦屬不智。

================================
iphone4 咁大威力 ..        

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 MT 於 2011-1-17 09:45 AM 發表
師 奶 企 跳 要 脅 老 公 我 要 iPhone4 !

「Phone婦」(吞累)買機不遂嗌死。屋邨師奶盡心盡力照顧家庭,更為患小兒麻痹症幼女眠乾睡濕,終獲丈夫贈送夢寐以求的iPhone4手機作獎勵,可是她大懵只擁有兩日便弄丟,心如刀割,但 ...

5千幾, 嘩大佬成半份糧了-= =你自己整唔見仲要生要死想點啊....

因為一部IP4 放棄成個家! 真係唔知佢點 衡量...

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

見到 lee d 新聞真係 O 嘴 ..   

我諗佢唔係想死o既 ..  想用死威脅佢老公o者 ..  做佢老公真可憐 ..   

佢又真係太唔小心 ..   iphone4 竟然用 2 日就唔見咗 ..   

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MT 於 2011-1-17 11:23 AM 發表
見到 lee d 新聞真係 O 嘴 ..   

我諗佢唔係想死o既 ..  想用死威脅佢老公o者 ..  做佢老公真可憐 ..   

佢又真係太唔小心 ..   iphone4 竟然用 2 日就唔見咗 ..    ...

我老婆好體諒我,佢寧願要鑽石戒指﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2011-1-17 11:44 AM 發表

我老婆好體諒我,佢寧願要鑽石戒指﹗

你老婆對 iphone 4 冇興趣 ..   

我都仲用緊 3GS ..   

頂部

admin     Rank: 9
新天團長
性別 保密
UID 1

精華 0
帖子 33
積分 200   詳情

閱讀權限 255
註冊 2006-1-22

開左新 Post 喇!  隨時歡迎過檔! [normal | chatroom]

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ultraegg: changed topic to '對子女的附出' [ view ]

最後回覆日期: 2011-1-16 10:26 PM
  編輯帖子
快速美言