诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   真係估唔到

Set by ultraegg on 2010-12-6 02:17 PM
標題: 12月6日(星期一) 真係估唔到 嘅吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
bus driver get off the bus and go tim hortons buy coffee ...   

呢個係佢地的權利!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
you can report him woh

投訴係無用o架, 除非有方法連工會一野剷走, 唔係投黎都無用

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

ohh 係架?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
mickeyGoUp: ohh 係架?

你諗吓, 一間公司得萬鬆人, 但工會有9千幾人加入, 有咩事都好, 只要工會撐驚乜!! 前排都唔少人照埋相/片, post 埋上網, 咪一樣無事, 事後仲要話係乘客針對佢地添!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我記得好耐以前喺 edm 搭巴士,好準時!  每一個站都有個時間表,六年裡面,幾乎未試過會遲到!  所以,每次都係夠鐘先出去巴士站; 可能係天氣寒冷啦,所以佢地如果唔準時,d 客就會變雪條,所以準時好重要。 依家唔知仲係咪咁呢?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

"buy coffee" 係工會 set 既?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
mickeyGoUp: "buy coffee" 係工會 set 既?

買咖啡係北美人的特性, 你無發覺佢地唔一定要飲, 佢地主要係去排隊咩! 講返工會, 佢地無白紙黑字寫買咖啡, 但寫明每隔幾耐就有個break, 咁班司機大佬夠鐘咪停車, 唔會車上班客死活, 落車休息囉

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

QUOTE:
呢個係佢地的權利!

Egg is right.  That's their 權利.  If the bus arrives in time, that's nothing that you can complain.  Every TTC driver has "coffee money" included in their payment for every month.  This is ture, I know this from my friend who works in TTC.

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
佢地無白紙黑字寫買咖啡, 但寫明每隔幾耐就有個break, 咁班司機大佬夠鐘咪停車, 唔會車上班客死活, 落車休息囉

i see!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
I know this from my friend who works in TTC

佢地請唔請人呀? 我想返 TTC 好耐啦! 熟人介紹應該機會大?

頂部

快速美言