诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   唔想人生有遺憾

Set by ultraegg on 2010-12-3 01:05 PM
標題: 12月3日(星期五) 唔想人生有遺憾 嘅吹水post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

For example, the way a single child learn about sharing, is different from the way a child with siblings would learn.

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

祖國新一代絕絕大部份都是獨兒獨女﹐好多人辦你看。這裏我就不再爭論下去了﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

morning everyone

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

哈哈! 您用到祖國做例咁大?    咁祖國亦有好多其他問題互相牽連嘅,獨兒獨女可能係其中之一,但應該唔會係問題嘅源頭卦?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

不過話分兩頭,聖經話我哋要生多 d,都應該有個中嘅道理嘅..

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

講開練功又會變成講兄弟姊妹情?

我個人覺得係睇家長點教, 同小朋友的性格! 一大班兄弟姊妹, 唔等於感情好, 亦唔等於有事時會搵對方幫手. 當然, 一家人, 真係出事點都會伸手出黎幫一把. 同時, 朋友間的兄弟姊妹情亦一樣, 有事都會盡心盡力去幫!

至於 sodog 的例子, 應該係時代問題, 以前, 甚至百年, 幾百年前, 我相信一樣有獨生子女, 唔一定個個都怪怪, 依家的新一代, 相信係無咗家庭溫暖, 無咗父母子女, 兄弟姊妹間的關愛, 父母係有錢, 係物質上一定唔會欠缺, 但心靈上呢? 回想我地細時, 都有好多古怪行為, 但點都有個譜, 知驚, 識死, 唔似依家o個 d 小朋友咁!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

話時話, 純八卦一問, 大家係有計劃咁去練功, 定係計劃中內的一個意外? 大家又用咗幾耐先練成?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

hahaha.. 私人問題黎噃!  起初就冇乜計劃既,幾個月後發覺冇乜起色,咁唯有留意下時間表啦!  

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
私人問題黎噃!

所以咪話純八卦, 可唔唔答o架! 咁問係因為睇唔少 forum, 都有好多人話好難先bingo, 咁我身邊 d 朋友都係咁, 咪問句囉! 時間表? 你指體溫? 咁你可以同 ben share 吓喎

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

勁人一定要有返兩三個細路喺手先至似樣嘅﹗(純粹講笑)

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

快速美言