诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   External HDD 多多都唔夠用

Set by ultraegg on 2010-11-26 02:26 PM
標題: 11月26日(星期五) External HDD 多多都唔夠用 嘅吹水post
benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

QUOTE:
數數手指, 原來我總共有 12個 external hdd 由160GB 到 3TB ....

Ha Ha Ha.  That's a lot wor.

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

QUOTE:
咁夜都未瞓?

Are u asking me?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
I want it as a backup (keep all important photos, and documents).

我會抄去 HDD 後再抄多隻 DVD, 一下唔好彩 HDD 死咗都仲有得救

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
Backup is not the prupose for NAS

點講好呢 .... YES & NO. 家用的 NAS 都可以做 backup, 市面上的 NAS 都會跟 backup tools, 但效果當然唔係好好啦, 起個 bdc 效果會好好多. 其實 NAS 可以用舊 P3 機做到, P3, 1GB ram 行 linux 己經好過好多中上價的 NAS

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
That's a lot wor.

我都唔留意有咁多隻, 但有好多隻都好少用

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
Are u asking me?

係呀, 得你 REPLY 咋

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

我想問下, WIN 7有無一種BACKUP功能可以 唔使 FORMAT , 但又可以 回復正常呢??

即係 我係一開始(1月1日)個時就INSTALL好哂 WIN 7, OFFICE, 等等既SOFtWARE,同埋無毒好安全

咁日後(12月1日)我可能中毒/有問題個時, 我可唔可以 去番 我一開始咩事都無個時呢(1月1日)???咁樣我就可以唔使INSTALL過哂D software同REFORMAT過...

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

啱啱convert 完d movie.  移傢瞓啦.  Good nite.

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
唔使 FORMAT , 但又可以 回復正常呢??

係無咁的事, 就算係其他專做 backup 都唔可能, 因為中毒後, 唔清除的話, 點 recover 都會留係度! 你可以做一個 image, 有咩事就 reload image 但都要 format hdd 喎

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
移傢瞓啦.  Good nite.

nite nite

頂部

快速美言