诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   放大假

Set by ultraegg on 2010-11-8 02:05 PM
標題: 11月8日(星期一) 放大假 嘅吹水post
MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

hello all ..  my long shift Is done 2 days I haven't gone out fromholiday inn ..

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

MT, 嘩您好犀利呀!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 benedictling 於 2010-11-8 14:03 發表
Where is Egg?  ANy better suggestion on Mickey's issue?

Michey, most of time is memory control or win32k.sys causing the blue screen crash.

Usually, memory control error due to some application or driver not working properly with HIMEM memory. Hard to explain, but you can try to run the registry clean up. It will help some time.

BTW, if find out the event ID, it will easy to help you.

For the windows debugger tools, it's for windows developer, if you know VC plus then you may know what's goin on.

最後編輯: ultraegg : 2010-11-9 09:43 AM

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2010-11-9 08:29 AM 發表
MT, 嘩您好犀利呀!  

Mickey, 嘩你好假呀!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

egg, I see!!  Let me look for the event ID.  And what is "VC plus" by the way?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

oh visual C ?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

windows debugger has a tool to read the dump file, that's what I was looking for.

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

MT, 您誤會左我既意思喇!  我真係覺得您犀利架!  嗱,呢個係一個好典型既網上 chatroom/IM 所會出現既問題,值得講講!

單用文字溝通,欠缺語氣,所以好多語句都可圈可點,容易產生誤會!  所以我地先希望用 LIPS 呢類留言功能 (順便賣下廣告),一來可以慳 d 時間唔洗打咁多字,二來可以減少誤解既機會。

如果我將我句野改成: "MT,嘩您好犀利呀!  破左紀錄未呢?  定係今次只係小兒科?"  係咪會有唔同呢?  但係話 "MT,嘩您好犀利呀!" 的確可以係講反話暗串緊您,但亦可以真係照字面讀咁意思架喎!  而 MT 您睇完我原本個回覆會有咁既感覺,有幾個可能性:

1) 您覺得我平時都係假,所以今次都唔例外;

2) 您自己都覺得唔係咩咁犀利,我咁樣講擺明係誇張反應,冇可能係真心既;

3) 您係以講笑型式回應,但又係因為欠缺語氣,所以我誤以為您係認真話我假;

結論係: 我地要多 d 用 LIPS,同時鼓勵其他人都一齊用!!  介紹埋俾 d 親朋戚友就仲好!  

最後編輯: mickeyGoUp : 2010-11-9 10:37 AM

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2010-11-9 10:34 AM 發表
MT, 您誤會左我既意思喇!  我真係覺得您犀利架!  嗱,呢個係一個好典型既網上 chatroom/IM 所會出現既問題,值得講講!

單用文字溝通,欠缺語氣,所以好多語句都可圈可點,容易產生誤會!  所以我地先希望用 LIPS 呢類留言功能  ...

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
mickeyGoUp: oh visual C ?

係呀, 我知依家windows 係用visual c ++  寫

頂部

快速美言