遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [AB-Edmonton][廣東菜] 美味館 Delicious
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

[AB-Edmonton][廣東菜] 美味館 Delicious

餐廳名稱 美味館 Delicious
菜式 廣東菜
主要地區 AB-Edmonton
地址 15540 Stony Plain Road, Edmonton, AB, Canada T5P 3Z2

今次去 Edmonton,發覺原來有好多餐館之前都係未試過嘅,所以專登去試一試,好唔好食都叫做試過啦!

位於 Howard Johnson 酒店 Albert's Family Restaurant 內嘅 美味館,竟然係一間新開嘅飲茶好去處!! 因為地方關係,佢哋嘅點心係即叫即整,而唔係推車仔。d 點心都算唔錯咁啦,但又未至於話係最好食,只係飲茶多個選擇啦!  唔知係新開定係點,d 點心種類唔夠多。

[attach]60219[/attach]

[attach]60222[/attach]
菠蘿叉燒包 - 個人唔係咁喜歡

[attach]60220[/attach]
籮筐糕

[attach]60221[/attach]

[attach]60223[/attach]
荔蓉帶子 - 其實即係芋閣但 d 餡改用帶子。我都係喜歡傳統嘅芋閣。

[attach]60224[/attach]
牛筋

[attach]60225[/attach]
鳳爪

[attach]60226[/attach]

[attach]60228[/attach]
南瓜糯米糍 - 唔係好食得出南瓜味,所以感覺同普通糯米糍分別唔大。

[attach]60227[/attach]
流砂包 - 喜歡食鹹蛋黃嘅朋友會喜歡,不過都幾甜!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Rating:
1 review

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

個老細真係typical "孤寒財主"
唔肯invest落個order system度,出點心亂到暈
成間野啲staff就攞住啲點心四圍問,係咪你架
個老細係hotel owner,所以有時客多,會叫執房去幫手
唉,問你飲咩茶,真係口啞啞,點叫香片壽尾?

佢啲蝦餃唔錯,大隻多蝦,煲仔飯唔貴,又大兜
我次次都食流沙包,仲有個紅豆糕都ok,好多層架

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

回復 #2 ah_cho 的帖子

我哋去嗰陣,可能係仲新,所以唔係話咁忙,見唔到 d "執房人" 去 serve 我地喎!   

下次去要試下佢地個紅豆糕先!  可能係後期新加入 menu 呢!  我聽話依家多野食過我上次去呀!

頂部

overseastar     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 15873

精華 0
帖子 24
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-11-19

望 落 去 幾 好 樣 wor, 有 機 會 我 都 去 試 下 先 !
多 謝 分 享 !

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp:
Tamilyn: 很好的貼子!! 無言感激!!!

最後回覆日期: 2010-12-29 02:11 PM
  編輯帖子
快速美言