诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   公司大執位

Set by ultraegg on 2010-1-21 04:25 AM
標題: 1月21日(星期四) 公司大執位 嘅吹水post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

hi everybody, what's up?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2010-1-20 21:18 發表
egg, wa.. 您間公司真係一波未停一波又起架喎!!

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2010-1-20 21:45 發表
我公司對上一次 re-org,反而好左,d projects 多左又重要左,仲唔夠人用要請人添!   

係呀, 真係一浪接一浪! 無法, 今次真係一次好大形的 re-org, 真真正正全公司一齊, 每個 section / department 都大執位, 所以好多 department 都全併 / 搬, 加上又有新 building 起好, 好多 department 又要再搬, 所以都幾亂咁, 鬼叫之前個海潚搞到好似好大鑊咁咩, 公司仲唔成機咩!

re-org 後, 係好咗大部份 department 都變大咗, 有得留低的 manager 就開心呀, 變相大權咗, 但做細咪驚囉, 唔知合併後會變成點, 好似我咁, 係直接, 唔需要經咁多同管的野多咗, management 真係方便好多, 但 management"s game 亦多咗, 煩好多; 又或者其他同事啦, 可能以前只係返 location a, 但合併後, 佢地走碼 once per week 要去 location b, location b 對佢地黎講係遠同唔方便, 所以咪好似好唔定啦囉!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2010-1-20 22:18 發表

我公司比大公司買咗,越攪越衰
好多benefit都無咗

嘈嘈, 妳呢 d 唔係 re-org 啦!! 但一般好少會咁喎, 除非妳地的福利比新公司更好, 但大公司一般都唔會差得去邊喎

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

米奇啱你呀, 有興趣就 apply 啦

QUOTE:
FREE Nursery® Bag
With a baby or toddler, your hands are always full. Let us give you an extra hand! The reusable Nursery® bag, with storage pouch, is perfect for carrying diapers and wipes, extra clothes or groceries. And, best of all, it is FREE!

Nursery® Water will give away up to 100 bags per day while supplies last. The remaining number for the day is indicated below, so click now before it’s too late! If the number is already zero, we invite you to come back and try again tomorrow.

http://www.nurserywater.com/offers/

[attach]56264[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部

收買佬     Rank: 1
XS缺
性別 男
UID 46552

精華 0
帖子 4662
積分 70   詳情

閱讀權限 30
註冊 2008-8-12
來自 HK
狀態 離線

Hi

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

yo ndc

頂部

admin     Rank: 9
新天團長
性別 保密
UID 1

精華 0
帖子 33
積分 200   詳情

閱讀權限 255
註冊 2006-1-22

開左新 Post 喇!  隨時歡迎過檔! [normal | chatroom]

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ultraegg: changed topic to '公司大執位' [ view ]

最後回覆日期: 2010-1-21 04:25 AM
  編輯帖子
快速美言