诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   2012
電影種類 Action/Adventure/Sci-Fi
電影語言 English
主要演員 John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor
導演 Roland Emmerich
電影簡介 Never before has a date in history been so significant to so many cultures, so many religions, scientists, and governments. A global cataclysm brings an end to the world and tells of the heroic struggle of the survivors.
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
1 review
標題: 2012 (2009-11-13)
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

2012 (2009-11-13)

睇前已經聽過唔少劣評,知道呢套電影都係 "平平無奇" 架喇!  但睇後都仍然係幾失望!  所以我只可以俾兩分!  簡單用兩個字黎形容呢套電影: 浪費!!!!!

特技場面係 OK,不過對於已經睇過咁多 CG 而有點麻目既觀眾黎講,真係刺激唔起我既視覺觀能!  我要利用好多自己既想像力,先至有些少投入,先至感受到少少當時既氣氛! 浪費左 d CG 技術啦!!!

2012 條橋原本係好有趣既,起源於 Mayan Calendar 上所紀錄到既最後一日 2012 年 12 月 21 日,的確有好多創作空間,既然都係估下作下,但偏偏套電影作得唔拖唔水咁,令故事一 d 都唔吸引,浪費左條好橋啦!!!

故事裡當然亦有涉及到親情同人性呢類話題啦!  但一 d 都感受唔到佢地有幾難捨難離,感受唔到父子間點解會由疏離突然又變得親切,在危急關頭又係美國人帶頭去救急扶危... 等等,成套戲實在太過 hollywood,令我非常知道自己係睇緊一套戲!  John Cusack 既演技亦冇佢以前 d 角色演得咁好,定可能係呢個角色唔岩佢啦!  總之,浪費左班演員!

我其實都冇後悔去左睇呢套電影既,只係覺得好可惜,因為本來係可以好有潛力去成為一套好電影既,但唔知係計錯數定點,出黎個效果咁一般!

頂部

Coolio     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 43001

精華 0
帖子 5284
積分 1132   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-9-28
來自 planet earth
狀態 離線

yeah...i won't be watching it til it's out on dvd, man.

頂部

白手興家     Rank: 2Rank: 2
天藍商家
性別 保密
UID 199

精華 0
帖子 121
積分 3116   詳情

閱讀權限 1
註冊 2006-6-25

I have just seen it already.

Not too bad.

It's acceptable.

頂部

kericnnoe1964     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 55047

精華 0
帖子 41
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2022-12-15

發表於 2022-12-15 02:51 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 kericnnoe1964 為MSN好友 通過MSN和 kericnnoe1964 交談
無論你是想賺錢、想認識妹子交女友魔龍傳奇遊戲都是可以幫你實現的

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp:

最後回覆日期: 2009-12-28 02:28 AM
  編輯帖子
快速美言