诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   做冬

Set by ultraegg on 2009-12-23 02:40 PM
標題: 12月23日(星期三) 做冬 嘅吹水post
MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

thanks bro egg     so it's overheated ?    it's not because of power supply ??

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
咁你係 big boss 搵到o麻

都唔係架!  我好多年前同一個同事傾開,佢同我差唔多年紀,但當時已經有三個細路,佢問我諗住幾時有細路,我就話: "等我有多 d income 先啦",佢就咁樣答番我: "其實如果您咁諗,您係永遠都唔會 ready 既;除非您真係去做生意搵好多啦,否則一個打工仔,搵得多時就自然會洗得多,當您搵得少時,您就會就住洗,而當搵多少少錢時,出街食飯就會搵 d 好野食,買野又會自然買 d 貴 d 靚 d 既野,相對之下,其實每個月儲既錢亦未必會大複度增加,所以如果您依家就有細路,您亦唔會話應付唔黎既,您會好自然就可以調較到去適應架喇"  我當時聽完後唔係十分同意,但後來日子耐左,我慢慢睇會到佢所講既過中道理,又真係架喎,當人工高左,就唔會甘心去用 d 材料差既貨品,買送會買 d 好 d 貴 d 既食物,開始會諗 "又唔係窮到咁,食落肚既,無謂作賤自己丫?"  但其實有好多位 係有彈性既,以前可能每個月有錢儲,但依家就岩岩好,以前會成日出街食飯,而家就玩多 d 煮飯仔,呢個就係我所講既 "洗少 d 買少 d 野" 囉!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

mt, 妳部好奇怪, hdd ~ 30'c 好正常, 但 cpu 可以去到 71'c 仲要唔係 full load 喎, 但另一個 area (我估係 air flow位) 又可以係"負數" ....

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
it's not because of power supply

數據上睇就唔似!

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2009-12-23 12:40 AM 發表
mt, 妳部好奇怪, hdd ~ 30'c 好正常, 但 cpu 可以去到 71'c 仲要唔係 full load 喎, 但另一個 area (我估係 air flow位) 又可以係"負數" ....

what can i do ??

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
what can i do ??

首要換 cpu cooling fan, 妳朋友老公可以幫到手? 因為等我 / ben 都有段時間

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2009-12-23 12:42 AM 發表
首要換 cpu cooling fan, 妳朋友老公可以幫到手? 因為等我 / ben 都有段時間

i don't think he has time either     

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

my desktop is hp    did u say hp is hard to buy fan ???

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
依家就岩岩好

我都好同意你的講法, 亦正正係我地一般打工仔的體會, 但要我一份人工供2間加日常開支, 真係好吃力, 賣依家間又唔係太想, 一黎 location 真係幾好, 2 黎價錢亦唔係好, 分分鐘打個和

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
did u say hp is hard to buy fan

對我地黎講就唔太難, 妳自己換就 .... 不如咁啦, 妳試下用吸塵機吸, 然後用風筒 ... 記得用凍風再吹, 希望吹走晒 d 塵, 再睇下有無咁熱啦!!

頂部

快速美言