遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 2009TVB台慶頒獎典禮
mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

2009TVB台慶頒獎典禮

你們認為賽果如何?那個部份又最好笑或最值得回味?可以講講嗎?我覺得家Ling哥那段最
正﹐而添Sir既「好彩我做左四十年人唔係四十年狗」令人細味!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

我未睇頒獎禮, 所以唔知詳細, 但覺得太著重"巾幗"啦, 當初因為人氣而開拍 laughing gor, 依家只得"最佳男配角" .... 好似 ....

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2009-12-7 10:49 PM 發表
我未睇頒獎禮, 所以唔知詳細, 但覺得太著重"巾幗"啦, 當初因為人氣而開拍 laughing gor, 依家只得"最佳男配角" .... 好似 ....

咁有幾方面既:
1. 學警成套劇記憶點都在 laughing gor﹐佢已經得獎啦﹗
2. 連套電影都係為佢而寫﹐仲無算攞彩晒。
3. 學警已係第三集﹐論戲一定唔夠正印揮
4. 巾幗最主角式都係先搵人後度人物同編劇﹐呢種度身訂造方法一定感覺強些﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

linus: 巾幗主角人物 are to good

最後回覆日期: 2010-1-29 11:12 AM
  編輯帖子
快速美言