诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   將是個很悶的感恩節

Set by mpiipm on 2009-11-24 12:01 AM
標題: 11月24日(星期二) 將是個很悶的感恩節 嘅吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
plc 係點架?

plc 即係 personal loan, 申請手續簡單 d, 但唔會多. 一般係1 萬 limit, 最多係 3 萬咁o羅! 但利息係比 mortage 高

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

plc 即係一個 3-5 萬既 loan?

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

wa.. 咁佢既 15萬 cash 就係用 6 yrs 時間去儲?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
mickeyGoUp: plc 即係一個 3-5 萬既 loan?

可以咁講啦, 但一般情況, 銀行都唔會做咁大的 plc

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
6 yrs 時間去儲

真係唔知, 可能由出世開始儲 .... 卦

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

如果係 6 yrs,平均每個月要儲 $2080 喎...

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

兩架車當 5 年供,每個月都要 $1000 啦我估?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
平均每個月要儲 $2080 喎...

我知佢初初畢業只得 2萬幾一年, 後來多少少, 但都唔夠3萬5, 係近呢半年先叫做近4萬, 咁點可以儲到 2k 一個月呀?

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2009-11-24 04:07 AM 發表
但佢真係供完間 condo 喎! 而佢 d 屋企人話因為佢有儲錢, 所以做到!! 所以我先唔識計, 要搵返個專業會計人仕問一問

It can be done.
1. no dine out at all
2. no entertainment at all
3. no smoking, drinking, etc
4. side job
5. no clothing, accessories purchased
6. no household item purchased
7. before getting the house, eat, live 'ah gung'
8. gamble and win everytime
9. parents 'dai ba' and start saving money for him 1st day he's born
10. inherit from a deceased relative
11. pick some money on street

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
兩架車當 5 年供

好似都供完! 一架波子, 2 手都要 4萬卦 .... 一架 mini ... 我估都要 2萬 5

頂部

快速美言