诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   潛完水返黎

Set by tungb on 2009-9-12 12:03 AM
標題: 9月12日(星期六) 潛完水返黎 嘅吹水post
MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

小美我諗我要去一轉韓國      執執我個眼耳口鼻      

頂部

小美     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (烈彪嬰兒)
性別 女
UID 283

精華 0
帖子 3273
積分 1137   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-28

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-9-12 10:39 AM 發表
小美我諗我要去一轉韓國      執執我個眼耳口鼻      

絕對冇咁既須要

d 鬼不嬲都唔識睇我地中國人
曾幾何時有人問我係咪 15, 16. 但係當時我應該有 24, 25

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

我個 friend 幫佢個女報讀學廣東話 (cantonese) 班      但係佢個女已經識聽識講廣東話好叻     咁我問佢啦 點解唔報國語 (mandarin) 班呀     我個 friend 答國語唔駛點學o架    學 jor 廣東話學國語好易啦         你都係香港人啦你國語咪又 ok ...        

我唔認同          不過o個個 moment 我冇出到聲         我屋企係印尼華僑    屋企人由細到大都講 3 個 languages    國語 廣東話 印尼話    點可能唔識喎     

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

我個 friend 超唔想佢個女講國語    哈哈哈      話唔想佢個女變國語人      其實我都唔明點解佢咁抗拒     大把外國人仔女報國語班啦     mandarin 都就o黎係 third language      

頂部

水中藍 (烈彪嬰兒)
性別 女
UID 283

精華 0
帖子 3273

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-9-12 10:58 AM 發表
我個 friend 幫佢個女報讀學廣東話 (cantonese) 班      但係佢個女已經識聽識講廣東話好叻     咁我問佢啦 點解唔報國語 (mandarin) 班呀     我個 friend 答國語唔駛點學o架    學 jor 廣東話學國語好易啦         ...

我家姐都要佢個女讀國語, 係屋企講廣東話

頂部

水中藍 (烈彪嬰兒)
性別 女
UID 283

精華 0
帖子 3273

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-9-12 11:03 AM 發表
我個 friend 超唔想佢個女講國語    哈哈哈      話唔想佢個女變國語人      其實我都唔明點解佢咁抗拒     大把外國人仔女報國語班啦     mandarin 都就o黎係 third language       ...

第時我有小朋友都要佢學國語班

頂部

水中藍 (烈彪嬰兒)
性別 女
UID 283

精華 0
帖子 3273

閱讀權限 50

好驚   好驚
manager 話打左電話黎屋企同同我阿媽留左言, 不過個電話冇響過, 我阿媽係香港. 個 # 冇錯
佢到底同左邊個傾電話

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
MT: this evening i went to the keg with my friends    5 of us and my friends have 4 yrs old boy with them    the waitress asked how many kids menu do we need    my friends laugh ...         do i look like 12 ???????????????

你係咪帶埋您部 15" laptop 去呀?

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

小美: 岩岩先講完鬼..唔係咁快黎料掛?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

ok... GTA.. ben if u see this and wanna join, come on in.

頂部

快速美言