遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: LOST Season 2
MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

shark ???      

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

S02E04 - Everybody Hates Hugo

Featured Character: Hurley

The tail section survivors take Michael, Sawyer, and Jin to an abandoned Dharma station. Hurley is tasked with dividing up the food in the hatch. In flashbacks, Hurley quits his job and his best friend turns against him after he wins the lottery.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Everybody_Hates_Hugo

我 arm arm 睇完 episode 4 啦        聽日再講

最後編輯: mickeyGoUp : 2009-8-20 07:33 PM

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

Michael and Sawyer 佢地搵到 flight 815 機尾生環者    原來佢地都冇死到呀   佢地係o係另一個島定係島o既另一邊呢 ???   

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-8-19 06:50 PM 發表
in episode 1     flashback jack 跑步o個陣     o個個 guy 係 Desmond 呀    they met       Desmond 同 Jack 講: "See you in another life!"

another life ??  太奇怪啦 !!!

可圈可點既。 有時 d 西人話 "see you in another life" 即係佢地覺得今世唔會再有咩機會再遇見,好多時,人生中所遇到既陌生人,真係可能係遇一次咁大把;所以可能 Desmond 係咁既意思都未定。 但亦有可能佢係知道 d 野喎!  唔係的話,點解佢會係個 hatch 出現呢??

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-8-19 06:55 PM 發表
Shannon and Sayid 見到聽到隻狗吠係咪都係因為隻狗見到 Walt 呢 ???

我覺得係!!

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-8-19 07:18 PM 發表
嘩     好恐佈呀     Michael and Sawyer o係塊爛 raft on the water  in the middle of nowhere     Jin disappeared       有野 attack 佢地          

其實要咁樣去逃離一個荒島,真係唔係咁易呢!  大海同沙漠都係好恐怖,大多唔可以預計既事會發生,又或者唔知幾時先會獲救,d 糧食同水又唔知夠唔夠用!

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

Jack Kate Hurley and Locke 4 ppl 而家要每隔 108 mins enter o個個 code 一次    我 wonder 如果唔做會點   

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2009-8-20 07:37 PM 發表

可圈可點既。 有時 d 西人話 "see you in another life" 即係佢地覺得今世唔會再有咩機會再遇見,好多時,人生中所遇到既陌生人,真係可能係遇一次咁大把;所以可能 Desmond 係咁既意思都未定。 但亦有可能佢係知道 d 野喎 ...

我而家覺得佢話 "see you in another life" 即係覺得今世唔會再有咩機會再遇見 ... 機會多 d    Desmond 話 3 yrs ago 佢都係比人帶去o個度

點解個 hatch 入面成個屋企咁 full of food ??????????????    個島唔係與世隔絕o架咩 ????   點細食都會食完o架 .....      

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-8-20 07:38 AM 發表
Jack Kate Hurley and Locke 4 ppl 而家要每隔 108 mins enter o個個 code 一次    我 wonder 如果唔做會點   

呢個係 LOST 中其中一個好有趣既橋段!!!!  "唔做會點" 就係最哲學性既問題勒!  中國人好迷信,好多野都係 "另可信其有",好盲目咁 "跟住做"。  唔做會點呢?    如果我係 Jack/Kate/Hurley/Locke,我會唔會夠膽去試下唔做呢?  Hurley 就仲大穫,佢擺到明覺得 d numbers 係 cursed 既,依家仲要每 108 min 入一次...

QUOTE:
原帖由 MT 於 2009-8-20 07:43 AM 發表
我而家覺得佢話 "see you in another life" 即係覺得今世唔會再有咩機會再遇見 ... 機會多 d    Desmond 話 3 yrs ago 佢都係比人帶去o個度

點解個 hatch 入面成個屋企咁 full of food ??????????????    個島唔係與世隔絕o架咩 ????   點細食都會食完o架 .....   

您覺得 Desmond 係知道自己比人帶去o個度後就冇得離開?

係囉!  個 hatch 係有人起,當個 radio tower 都係同一 d 人起,咁佢地點樣搵到咁多野食呢?  會唔會係有另一架飛機失事,d 食物係其中既行李呢??

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2009-8-20 08:02 PM 發表

您覺得 Desmond 係知道自己比人帶去o個度後就冇得離開?

佢話直到有人可以 take over 呀        

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

QUOTE:
有時 d 西人話 "see you in another life" 即係佢地覺得今世唔會再有咩機會再遇見,好多時,人生中所遇到既陌生人,真係可能係遇一次咁大把;所以可能 Desmond 係咁既意思都未定

Agree with Mickey's theory.  Just like a slang...

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

bro ben if you are one of them    will u push the button ??

頂部

快速美言