诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 關於BitComet問題
  megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

佢話叫你將部電腦restart 再scan 多次先  睇下仲有無 virus

Jello :
我已restart電腦scan左喇
已經冇左
個virus都比我remove埋
但個BitComet仍然都係local
D/L唔到,我連個BT都uninstall
然後再install過,都係咁

頂部

青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40

佢話個virus 攪到你部機  deleted左都未必有用  係到剷機既時候

Jello :
唉....
我諗都要架喇....

X-Seek 解決方案 1/2  [ 觀看下一個解決方案 ]  
頂部

青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40

如你剷機唔係太麻煩 最好做  reinstall 返個OS 可能所有野都back to the normal

Jello :
OS?

頂部

青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40

我講緊window

Jello :
okay...thanks.

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

咁你決定 reinstall Windows?

Jello :
Just did it!

頂部

Jello     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (藤原愛恵)
性別 女
UID 107

精華 0
帖子 416
積分 2411   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-24

點算好呀.......救命呀(
reinstalled咗都係咁,開頭冇事
一restart就嚟過.....
係咪個virus已經入咗motherboard呢?
但我已用另一個anti-virus再scan過話冇virus喎

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

你 reinstall windows 係再 format 過個 hard drive?

Jello :
當然啦!

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

還惦您都行到呢步﹐不如您試多樣野丫..

1) 就係唔經 router﹐將您部機直接博去個 modem。

2) 如果都係一樣﹐咁就 uninstall 晒所有 firewall 同 anti-virus﹐(仍然唔好經 router 喎)。

3) 如果都係唔得﹐就試埋用一個舊既 bitcomet version (0.58) http://www.rogepost.com/dn/39oa/bitcomet.exe

X-Seek 解決方案 2/2   
頂部

Jello     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (藤原愛恵)
性別 女
UID 107

精華 0
帖子 416
積分 2411   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-24

我啱啱發現一個問題

我之前講過我用另一部電腦就冇問題嘅,於是我concentrate咗喺我中毒嘅電腦到,
跟住我就reinstalled個window啦.....點知都係咁

其實我有3部電腦,
一部要嚟 for download ONLY (我哋就叫pc1先啦)
另一部就要嚟有玩 game ONLY (即係我而家要嚟D/L,話冇問題嗰部) (叫pc2)
而另一部就要嚟做正經事,NEVER touch BT (呢部就叫pc3)

但經過pc1事件後,突然心血來潮,冇理由一部得一部唔得架嘛
於是我就用pc3嚟BT吓,睇吓係咪pc1仍然有毒而scan唔到
但點知個結果係.........

連pc3都唔得呀,但我肯定一定冇毒,因我要嚟做正經事架嘛,
全部都運作正常,除咗BT,同之前所講嘅一樣
喺peer列表裡嘅位置只見"當地",冇哂"遠程",
情況就同pc1一樣

咁其實係有乜問題呢?ISP?Router?
但一樣嘢就認真scratch the head,
如果ISP問題,應該3部電腦都唔得,相反,應該3部都得
Router都應該一樣啦!

大家研究吓先得喇!

mickeyGoUp :
我真係好懷疑個 router 呢... 你有冇機會試試我先請提議果三樣野呢?

頂部

青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40

第一想問清楚你 點樣開頭無事 restart就係咁(即唔download到)?第二 如其他機都唔得 有兩個原因 一就係local 問題 即router  二就係 rogers block 左個 ( broadband forum 都有人話用50000+port 唔得)   至於BT program  其實唔洗一定用bitcomet 可以用utorrent 黎試試

頂部

快速美言