诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 關於BitComet問題
Jello     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (藤原愛恵)
性別 女
UID 107

精華 0
帖子 416
積分 2411   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-24

關於BitComet問題

X-Seek
此 X-Seek 主題價值 100 XS。 (天藍出手)
X-Seek 出題者 Jello 希望能在 2006-9-8 03:06 AM 前尋找到解決方案。
已於 2006-8-28 10:17 AM 由 Jello 選出最合適的解決方案及關閉 X-Seek 主題。

今日一開機想D/L倩女幽魂,點知有發生問題
平時,當我一connect就D/L到,今日竟然connect到就D/L唔到...that's weird.

於是我就用另一部電腦試試,問題就冇,即係話唔係torrent問題啦

之後我再睇番D/L唔到果部,發覺一個問題
當你在Peer列表裡,位置果到,通常都會見到"當地"或"遠程"
我發覺冇哂d"遠程",點解會咁架? (另一部係冇問題)

有冇人可以幫下我呢?唔該.......

[ 觀看解決方案 ]

最後編輯: mickeyGoUp : 2006-8-25 03:36 AM
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

幫手羅多少少資料先:

1) 只係果一個 torrent 在果一部機有問題?  定係所有 torrent 響果部機都唔得呢?

2) 您有冇用緊 router?

3) 上一次成功 d/l 係幾時?  同今朝之間有冇裝過或改過 d 咩呢?

4) bitComet version 幾呢?

頂部

Jello     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (藤原愛恵)
性別 女
UID 107

精華 0
帖子 416
積分 2411   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-24

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-8-25 03:42 AM 發表
幫手羅多少少資料先:

1) 只係果一個 torrent 在果一部機有問題?  定係所有 torrent 響果部機都唔得呢?

2) 您有冇用緊 router?

3) 上一次成功 d/l 係幾時?  同今朝之間有冇裝過或改過 d 咩呢?

4) bitC ...

1, 個個torrent都係咁(

2, 用緊 router

3, last night , 同埋冇裝過任何野喎

4, version 0.70

最後編輯: Jello : 2006-8-25 03:47 AM
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

有冇用 firewall 或者 anti-virus 或者 norton internet security 之類 software 呢?

Jello :
用Anti-virus,firewall
不朽都係咁用都冇問題

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

會唔會有 d 野佢 auto update 轉左呢?  有冇 check 過佢有 allow bitcomet access the internet?

Jello :
應該就唔會喇

頂部

megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

bitcomet有無話 NAT 有問題? (firewall )  有無試過 restart部PC 同 reset 個 router ?

Jello :
唔見有話咩問題喎
re-start個電腦就有,router就冇
同埋如果router有關係既話,
另一部都唔可以D/L啦,right?
我另一部完全係冇問題喎....

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

真係奇﹐乜都冇轉過﹐咁由 last night 到今朝有咩究竟有咩唔同左呢?

有冇 bitcomet 逐個 set 同另外部電腦比較下﹐睇下有冇唔同呢?

又有冇試個 disable 晒 anti-virus and firewall﹐試下有冇分別呢?

您用邊隻 anti-virus / firewall 架?

Jello :
Norton Anti-virus...
我都覺得好奇怪
自從上次megmeg教我點set好可以D/L得快d
之後就一路都冇問題
直至今朝........
尋日都好地地........唉

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

上次 megmeg 教您時﹐你轉過 router 個 port forwarding 喎﹐check 下個 router setting 仲係唔係 valid?

另外﹐您係用緊邊個 port 呢?

Jello :
我冇touch過router既setting,
乜會自動invalid咩?
個port我就check過
係51372

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

不如試下轉過另一個 port 丫?

Jello :
可能有virus呀.....
叫downloader.....

頂部

megmeg     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 353

精華 0
帖子 113
積分 170   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-30

Jello 你有無覺得部機慢到?幫你問個做電腦既朋友 佢話如第二部機得 無可能你部唔得  佢suggest 你試試check virus 同spyware  怕你部機比人zombie

Jello :
咁大鍋.....
我頭先check左,有virus
叫downloader,係trojan horse
但我已removed,再scan已經deleted左
但BT仍然唔得
我有個朋友話reinstall最好
你點睇呢?

頂部

快速美言