诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

是日吹水 Post 標題   LINUX?? M$?? 邊個好用

Set by ultraegg on 2009-7-18 12:55 AM
標題: 7月18日(星期六) LINUX?? M$?? 邊個好用 嘅吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
it says DL_FILE

this is compressed file, you need to expand / decompress it. under command prompt type "EXPAND SFCFILES.dl_ c:\windows\system32\dllcache\SFCFILES.DLL" and do the same for the rest

頂部

admin     Rank: 9
新天團長
性別 保密
UID 1

精華 0
帖子 33
積分 200   詳情

閱讀權限 255
註冊 2006-1-22

System message: ultraegg changed topic to 'LINUX?? M$?? 邊個好用'

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2009-7-17 11:38 發表
egg, that's a golden suggestion

係呀, 我一向都有用開 linux, 以前真係無咁方便, 但依家同 windows 差唔多啦, 一樣 gui, 而且相對地簡單好多, 好多都係 mount / unmount, 唔會咁似炒機, 又無咁多security issue!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我就十幾年前用過之後一路都冇再試用 lu.. 雖然係咁,我都會覺得 linux 正過 windows 囉!  

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我都有聽聞過依家 d linux distro 好易用,咩 ubuntu 呀, mandriva 呀.. 好吸引!  可能我都應該學返下點搞..

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

話時話,舉個例,如果我要裝某某 codec 去睇 avchd (MTS/M2TS) files,係 linux 係從何入手架呢?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
簽Visa買包煙 被扣數18萬萬億

呢個係最有效的戒煙方法! 食一包煙, 十世都還唔清!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
十幾年前用過

十年人事幾返新, 依家的 linux 完全唔同晒啦

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
係 linux 係從何入手

因為係 open source, 高手可以自已寫 decoding code, 但一般都係等, 好快就有高手 release coding

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

咁點樣知道有冇新 release 架呢?  好似係有個 repository 之類,係咪好 standard 架呢? 個個都係去果度搵野?

頂部

快速美言