遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 6月10日(星期三) 要搵個熟手打金師傅o既新吹水 post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

6月10日(星期三) 要搵個熟手打金師傅o既新吹水 post

QUOTE:
原帖由 benedictling 於 2009-6-9 11:59 發表
Why ar?  Too many work for you?

我真係1000% 想打我老細一鑊金, 仲要係 999999.99%咁純!!

佢一時就話我 over load, 要我專心做某樣就得, 轉頭又走黎問我其他野, 然後又 assign task 比我! 同佢講無人 train, 佢又叫我自己諗!

依家我一個人做 4 份 major task, 仲有其他零碎野, 只有我係其他人 backup!! 人工又無得加, 職又無得升!   佢都知我做到無停手, 但仲要煩我, 係咪要打鑊金佢o丫!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

仲有, 其他同事當我係佢左右手, 又係乜鬼都走黎問我!! 而最憎係同佢1 on 1 meeting 時係咁煩, 話我順得人, 大佬呀, 你比個好 d title 我, 有實權, 睇下我會唔會咁順得人o丫! 無權無勢點同人講喎!

最後編輯: ultraegg : 2009-6-10 12:44 AM

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

QUOTE:
仲有, 其他同事當我係佢左右手, 又係乜鬼都走黎問我!! 而最憎係同佢1 on 1 meeting 時係咁煩, 話我順得人, 大佬呀, 你比個好 d title 我, 有實權, 睇下我會唔會咁順得人o丫! 無權無勢點同人講喎!

Do you really think you should have a good discussion with him on this?  

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

I mean not discuss about 人工 or 升職.....talk about he should give  you a better title, then it will be more convenience for your work ar.

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

做過 review, reported to sr mgr level as well, 一個唔需要 on call 的可以 operation task 係115%, 最後佢地只係個 report 人手 cut down 到 100%, 實質無變, 咁我仲可以點!! 佢地成日話 department re-organize, 叫我等下喎!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

其實之前相安無事o架, 同事之間大家互相補位, 好快搞妥件事, 但老細近排唔知發咩癲, 樣樣都經足晒, 少個 step (可能簡單到無 email, 只係口講) 都 reject, 咪大家都唔順手, 個個都揸正, 最後搞到我咋!

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

I'm thinking should I say good morning to you guys.....

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

... big company acts this way........

頂部

水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913

閱讀權限 50

hi flora

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 benedictling 於 2009-6-10 01:25 AM 發表
hi flora

Hi Bro Ben......

頂部

快速美言