遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 摸胸「洗髮水廣告」點擊率爆燈 !!
HARO     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 1111

精華 0
帖子 435
積分 141   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-7-17

摸胸「洗髮水廣告」點擊率爆燈 !!

在 臨 海 高 處 , 一 對 情 侶 在 微 風 吹 拂 下 深 情 對 望 , 男 孩 輕 撫 女 友 的 長 長 直 髮 , 怎 料 雙 掌 一 滑 , 不 偏 不 倚 地 落 在 女 友 胸 部 , 雙 方 目 瞪 口 呆 幾 秒 後 , 女 孩 一 巴 掌 摑 在 男 友 面 上 , 旁 白 用 無 辜 的 語 氣 說 : 「 佢 真 係 冇 心  , 點 知 你  頭 髮 滑 到 咁 得  ! 順 滑 易 梳 新 境 界 : Rejoice ! 」

獨 立 製 作 短 片

這 則 聲 稱 是 「 香 港 禁 播 的 廣 告 」 , 在 YouTube 的 點 擊 率 近 日 持 續 攀 升 , 兩 日 間 從 萬 多 次 激 增 至 昨 日 逾 28,000 次 。 網 友 反 應 熱 烈 , 有 人 稱 讚 「 有 創 意 , 我 鍾 意 ! 」 「 唔 錯 喎 , 個 concept 幾 好 呀 … … 」 「 起 碼 好 好 笑 , 又 冇 sell 個 產 品 sell 到 離 晒 題 。 」
有 男 網 友 說 : 「 點 解 個 廣 告 唔 搵 我 去 拍 ? 」 一 名 女 網 友 反 駁 : 「 呢 個 廣 告 我 會 第 一 個 反 對 ! 」 反 對 的 網 民 又 稱 : 「 家 長 睇 到 實 投 訴 , 講 真 , 真 係  壞 細 路 , 心 智 唔 成 熟   會 學  ! 」 不 過 , Rejoice ( 飄 柔 ) 洗 髮 水 所 屬 的 香 港 寶 潔 有 限 公 司 負 責 人 澄 清 , 該 短 片 為 獨 立 製 作 , 並 非 旗 下 品 牌 的 廣 告 片 , 與 該 公 司 無 關 。
網 址 : http://www.youtube.com/watch?v=dtVLFx3XC70&NR

依家 D 廣告 , 唔夠 「出位」, 真係無人睇 !
越禁果 D , 就越多人爭住睇 ...

本來想貼圖 , 但不懂怎做 !

頂部

dragonli     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 101

精華 0
帖子 423
積分 1190   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-24
來自 一個遙遠的星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 HARO 於 2006-8-22 17:13 發表
在 臨 海 高 處 , 一 對 情 侶 在 微 風 吹 拂 下 深 情 對 望 , 男 孩 輕 撫 女 友 的 長 長 直 髮 , 怎 料 雙 掌 一 滑 , 不 偏 不 倚 地 落 在 女 友 胸 部 , 雙 方 目 瞪 口 呆 幾 秒 後 , 女 孩 一 巴 ...

我好似兩年前已經睇左,影像不太好,又貶低女性既意思!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

都係為左出位先咁做

頂部

history9a     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 3274

精華 0
帖子 311
積分 398   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-3

I think I saw this very long time ago too!
I think this link will take you to the video.

http://www.youtube.com/watch?v=OvFZmO7HMAc

最後編輯: history9a : 2006-8-30 11:56 AM
頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

haha...
咁d 女仔唔敢用佢黎洗頭la...
費事第日比男友有借口抽水...

頂部

Brief     Rank: 1
新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-21

唉,郁下就話貶低女性,郁下就話唔尊重又勝,我覺得呢d都唔係咩大事,唔需要咁介懷囉,好小事姐,大家都係笑下就冇事啦,外國有d仲勁啦,都冇人理會,大家有大家自由,唔會做得過分就得啦

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

呢段廣告都真係幾耐之前既~ 奇怪點會近來點擊數會增多﹖

點都好啦﹐呢段廣告其實都係嘩眾取寵﹐咁先會有大回響~
我亦唔覺得呢個廣告有貶低女性﹐因為只係想表達頭髮真係滑到扇手姐~
調轉頭摸背部一樣會滑到摸落PAT PAT 囉~
未至於話個男人有心摸胸丫~

都係個句﹐想多人留意先會有呢個廣告﹗

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

越禁播 d 人咪越想睇 ....

外國o個 d 咪仲誇 ...

頂部

期待郎中...     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (我等待著你,只是你不知。)
性別 男
UID 1550

精華 0
帖子 1152
積分 1165   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-21
來自 雪之都...
狀態 離線

發表於 2006-9-13 04:26 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 期待郎中... 為MSN好友 通過MSN和 期待郎中... 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!
但係依個廣告都好耐之前嫁啦噃~~~
點解會突然又走番出嚟咁神奇嘅!!!
不過咁~~~
依個第1次睇果陣都覺得幾好笑嫁~~~

頂部

型男E仔     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 男
UID 3032

精華 0
帖子 1200
積分 2971   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-2
來自 hk
狀態 離線

好似好耐之前睇過 ...

點解會突然又走番出嚟............

但係都覺得幾好笑.........................

頂部

快速美言