遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

投票標題: 人口普查  (單選) [參與投票的會員]
16歲以下
  4 (4.82%)
16歲至20歲
  25 (30.12%)
21歲至30歲
  41 (49.40%)
31歲至40歲
  9 (10.84%)
41歲以上
  4 (4.82%)
對不起,您無權投票。

標題: 人口普查
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-8-25 10:01 PM 發表

三姑 ! 我真係冇講大話 ~
我個仔今年升中六啦 !
不過我d電腦係十幾年前學o既 !
當時因為公司要求會計部全電腦化 ~
搞到我個bb係我個肚度仲要成日對住果個十吋黑白mon ,
當時真係做到嘔 , 但好在而家可以 ...

嘩~ 你講真架﹖
雖然我見你回POST 好正經﹐但唔覺你會有咁大個仔呢~
你咁先好啊﹗起碼知道家陣時下既人玩論壇係咪真係會學壞。
你知家陣好多野都話係網上學壞架嘛~
至少你知佢玩咩﹐多D 野傾囉~

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 elia 於 2006-8-26 12:01 AM 發表

Hallo,你好!!
我的中文打字是剛剛學的,7月4日我在這裡註冊後便開始學,
因為我有太多關於電腦的問題想知道,而我的英文又不好,
不得不學,快兩個月了,總算可與人溝通,
全賴有 Mickey and Ka Chun 的鼓勵 ...

你係註冊左先學架﹖咁你都好快上手窩ELIA﹗

老餅組別﹖點解要咁做呢~ 老唔老都係咁玩架啦﹗﹐咪咁講啦~
仲有呀~ 你唔洗諗住如果有老餅組別有特權窩﹗﹗無架﹗
反而會嚴D 添呀﹗

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 elia 於 2006-8-26 12:01 AM 發表

Hallo,你好!!
我的中文打字是剛剛學的,7月4日我在這裡註冊後便開始學,
因為我有太多關於電腦的問題想知道,而我的英文又不好,
不得不學,快兩個月了,總算可與人溝通,
全賴有 Mickey and Ka Chun 的鼓勵 ...

嘩 ! 你真係好叻 ~
兩個月就打到咁多字 ...
我真係有d汗顏 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 itzMEkk 於 2006-8-26 06:07 AM 發表
我而家18 過多幾個月就19... 慘~!

哈哈 !青春無敵呀 ! 點會慘呀 !?
你唔係想話你自己開始老...
咁我呢d 真係老o既點算 !?

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718
積分 2402   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-8-26 19:29 發表

你係註冊左先學架﹖咁你都好快上手窩ELIA﹗

老餅組別﹖點解要咁做呢~ 老唔老都係咁玩架啦﹗﹐咪咁講啦~
仲有呀~ 你唔洗諗住如果有老餅組別有特權窩﹗﹗無架﹗
反而會嚴D 添呀﹗

三姑娘,其實我打得好慢架,
不過.......唉,咁既年紀都學到,
我都好滿意喇....做到老學到老呀,
好在 Ka Chun 仔教我多  D 入來吹水咋.
有時等我查得字典,你地都....閃...晒囉

至於話老餅組別,我諗住講下 D 老餅野,
年輕人無興趣兼唔明架,俾人話老土就唔好啦.

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

咁又唔好咁講wor
其實有好多後輩都想跟你地學下野ga
了解多d唔同年紀既人待人接物都會好d啦~

頂部

elia     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ryuhei 於 2006-8-28 03:24 發表
咁又唔好咁講wor
其實有好多後輩都想跟你地學下野ga
了解多d唔同年紀既人待人接物都會好d啦~

唔係架,...例如我話 : 阿仔,一夜情唔好制喎;... 多數人都會話我 -out -啦
比如我話 : 年紀大咗,好多事都力不從心嘞....你地未到咁既年紀,又點有共鳴呢...
就算你鼓勵我都無用囉....真係無能為力呀瑪.

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

不過你地開d老餅topic都好既
等我地知道d老豆媽咪級既人諗緊咩都好
或者可以幫下我地
等我地第時做個可愛既老人家ar ma :p

頂部

風中藍
性別 保密
UID 419

精華 0
帖子 1718

閱讀權限 60
註冊 2006-7-4
來自 水平線下
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ryuhei 於 2006-8-28 03:56 發表
不過你地開d老餅topic都好既
等我地知道d老豆媽咪級既人諗緊咩都好
或者可以幫下我地
等我地第時做個可愛既老人家ar ma :p

我都想呀...做個可愛既老人家...
講就得, 做就難...,
到時到候,自自然然就會脫晒節...
好似講電腦咁,以前邊有架...而家至來學,你話係咪.....慘.....((

頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

ELIA﹐唔係窩~ 學RYU 講﹐有時好多人都有好多問題係未遇過﹐但又未必敢同父母講﹐呢個時候年長既朋友仔(如你) 就係好幫手喇~

你都識講﹐你有好多野覺得有問題﹐但可能我地未知有咩問題﹐無左你﹐咁點知咁多野呢﹖即係無一個渠道比D 細既知﹐咁點得呢﹖

等我諗下﹐老餅組有無得搞先﹗我都想你地來教下其他細既野呀~

頂部

快速美言