遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 哎呀傷心
  Brief     Rank: 1
新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-21

哎呀傷心

今日又訓到下午先起身,今次仲衰訓到下午2點半,平日最多都係點幾兩點
其實我仲想訓,點算,點先可以調節好d時間
番學要7點幾8點起身,11點起身我已經係酷刑,救命 :pn10:

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

Try to go to sleep early at night la.

頂部

zebra     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 18849

精華 0
帖子 5376
積分 1568   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-1-3

我朝朝都係六点半
就起身
晚上十時半就上床
攪攪豬

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

辛苦係辛苦, 但頂幾日後, 你自然會早早上床瞓

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Brief 於 2009-1-28 09:49 PM 發表
今日又訓到下午先起身,今次仲衰訓到下午2點半,平日最多都係點幾兩點
其實我仲想訓,點算,點先可以調節好d時間
番學要7點幾8點起身,11點起身我已經係酷刑,救命 :pn10: ...

你傷心?沒有說得通的理由。。我想最傷心的是你的家人父母吧﹗十八歲了﹐還有多
少青春給你虛渡?重新釐定自己未來目標﹐積極進取一些﹐不要再胡混下去了。逃避
是種懦夫行為﹐多少人面對更大逆境﹐還是咬緊牙關勇敢承受著﹗看來又要替人家
教仔了。。。

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20

目標... 一直以黎我都唔知道自己既目標係咩,有時候好想做一樣野,但係做囉先發覺都唔係好中意姐,原來係愈黎愈唔中意

我發覺我最理想既生活就係退休,成日諗自己幾時可以退休,但係算一算數一數,仲有43個年頭要我走過,呢幾年都算難過,43年可以讓一個bb步入中年。43年... 我而加淨係想過d平穩既生活,讀好呢個課程之後搵份穩定既功平凡咁過

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

Brief 仔咁快諗退休? 收拾心情讀好書先啦! 比你有錢到唔需要工作, 到時你點打發時間? 日日上網打機咩? 真係有心的話, 定個目標比自己, 40歲退休, 咁呢十幾年就努力啦!

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

真係唔明白現在d年輕人點諗點思考o既...
你話你無自己既目標...都唔緊要.  可能你真係未發現到或you need more time.  但...你話你最理想既生活就係退休...咁我覺得你有啲過分o羅!!!

我唔知你係唔係有錢人, 家庭背景如何 (唔知邊個幫你pay學費...?)假如係你父母pay...and 佢o地知你又無目標, 又想退休...我諗佢o地會好傷心!  佢o地都好想退休, 唔駛再養你, 唔駛再give you $$$ to spend.  I feel you are a 少爺仔o羅.  You just want to enjoy life but do nothing...I think you really should evaluate yourself o羅!!!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

ben 唔好咁激, 小朋友要慢慢教, 我估佢未必真係 "enjoy life but do nothing", 可能想無咁多壓力下生活o者, 佢覺得退休人仕面對的壓力少呢

頂部

新天藍會員
性別 保密
UID 1557

精華 0
帖子 963
積分 882   詳情

閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 benedictling 於 2009-1-30 03:41 AM 發表
真係唔明白現在d年輕人點諗點思考o既...
你話你無自己既目標...都唔緊要.  可能你真係未發現到或you need more time.  但...你話你最理想既生活就係退休...咁我覺得你有啲過分o羅!!!

我唔知你係唔係有錢人, 家庭背 ...

hahaha我10嵗開始老豆就冇比錢我架啦,咁一個人黎荷蘭好彩呢度兒童政策好。不過寄人籬下18嵗前讀書唔洗$都會有零用既不過從來都唔會到我手,所以呢我一直都係半工讀,18嵗後政府資助不過加埋自己出黎住都要搵工。至於家族... 成日都有大戯上演,其實佢地唔煩我已經好謝天謝地
對住佢地真係得個攰字,真係好想休息休息...... 不過都係會靠自己架啦
我最理想就係供番間屋咁穩定落黎,唔想再搬=="之後搵一份穩定既工等退休

頂部

快速美言