遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2008-12-25 12:00 AM
 競賽獎項:
超過5個同案情有關的問題:   10  XG
 參賽獎: 5 XG (凡參加此競賽者﹐辦獎時均會獲贈參賽獎)
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
 頒獎日期: 2008-12-7 04:49 AM
標題: Brief特約 -- 陰湖浮屍... (推理室)
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

呢單案真係幾懸疑,會唔會係同外星人有關?

參賽獎: 5 XG

Brief :
no
ps : 提示一個好現實社會既案件,同冤魂鬼怪沒有任何關係

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

死者有冇近親健在?如父母兄弟姊妹?

Brief :
no
唔好撤太遠

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

警方有冇找到遺書?

Brief :
no

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

死者有冇投保﹐尤其是意外保?

Brief :
no
與本案無關

頂部

性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

呢個湖有冇湖妖湖怪?

Brief :
no
ps : 提示一個好現實社會既案件,同冤魂鬼怪沒有任何關係

頂部

benedictling     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 男
UID 8822

精華 0
帖子 19913
積分 1075   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-24

Brief, if I go to 報案室報案, will you tell me the answer is correct or not?

Brief :
可以

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

阿森是否被其他人所殺?

Brief :
你不如叫我講個答案出黎

最後編輯: sute_snoopy : 2008-12-4 02:00 AM

頂部

sute_snoopy (~~小比比~~)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (小比比)
性別 男
UID 198

精華 3
帖子 1517
積分 3229   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-6-25

阿森的屍體,臉是否朝天?

Brief :
yes
但與本案無關

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

我想問下,
1.佢老婆係味真係死左?
2. 阿森的死跟佢老婆有關嗎?
3. 阿森現在沒有工作?只在賭錢?

Brief :
1. yes
2. yes
3. yes

頂部

zebra     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 18849

精華 0
帖子 5376
積分 1568   詳情

閱讀權限 50
註冊 2007-1-3

answer is here

http://www.lipscorner.net/viewth ... page%3D1&page=8

Brief :
i know
比人係第度post上網玩
所以我諗下個遊戲會提早結束,同埋各方面配合會提高

頂部

快速美言

63  2/2  <  1  2 

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

Brief: 加唔到上去,改左dd---超過5個同案情有關的問題
mpiipm: 唔係懸疑﹐係疑點多﹐一時一樣。一頭話荒涼﹐一頭話腳印多﹗
mpiipm: 一頭話陳伯同死者唔熟﹐一頭陳伯又同警方爆咁多料
mpiipm: 呢D人真係死都死得麻煩過人既﹗
Brief: 唔熟唔代表對佢d野唔知得多架波,有好多可能性架波
Brief: 好似話,你識左個人好耐,但係大家兩種人唔會多計傾得去邊都得架
Brief: RMK added for mpiipm - PID 200529 [ view ]
Brief: RMK added for mickeyGoUp - PID 200525 [ view ]
Brief: RMK added for mpiipm - PID 200526 [ view ]
Brief: RMK added for mpiipm - PID 200527 [ view ]
Brief: RMK added for mpiipm - PID 200528 [ view ]
Brief: RMK added for benedictling - PID 200662 [ view ]
mpiipm: 車﹐乜都唔係﹐又冇人有殺人動機﹐原來係扮懸疑﹐
mpiipm: Brief仔唔該陪返D時間過我﹗
Brief: 咩丫,咩都有可能架
Brief: 只要你合理合邏輯咁去推敲,一定好快會有答案
mpiipm: 講笑o者!唔駛咁勞氣。
mpiipm: 花時間都係我地自己螺泥﹐鬼叫我地有同情心咩﹗
Brief: 我都冇勞氣
Brief: RMK added for sute_snoopy - PID 201035 [ view ]
Brief: RMK added for sute_snoopy - PID 201036 [ view ]
Brief: RMK added for super-hing - PID 201393 [ view ]
Brief: RMK added for zebra - PID 201394 [ view ]

最後回覆日期: 2008-12-5 11:03 PM
最後編輯日期: 2008-12-3 12:48 AM (Brief)
 63  2/2  <  1  2 
  編輯帖子
快速美言